Haberler

Yenimahalle'den Çocuklara Müjde

Yenimahalle Belediyesi, Türkiye’de bir ilke daha imza atıyor.

Yenimahalle Belediyesi, Türkiye'de bir ilke daha imza atıyor. Yenimahalle Belediyesi, "Evrensel Değerler Çocuk Müzesi" için projesini tamamladı. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nin alt katında bin 600 metrekare alana kurulacak olan müzenin Eylül ayı sonuna yetiştirilmesi planlanıyor.

7 temel değerin 7 farklı kalıcı sergisi ve karşılama bankosunun olacağı müzede sorumluluk, yardımseverlik, saygı, doğruluk, hoşgörü, sevgi ve dostluk temaları işlenecek. Müzede oluşturulan tüm sergiler, MEB müfredatına uygun, eğitimi destekler ve bilimsel içerikli hazırlanıp; bir yandan çocukların öz benliklerini evrensel değerlerle geliştirmeyi amaçlarken, beraberinde rekabetçi dünya içerisinde bilim sanat, tarih gibi konularda gelişmelerini sağlayıcı entelektüel birey olma yolunda gelişmelerine yardımcı olacak şekilde bütünleştiricilik ilkesiyle oluşturuluyor.

Çocukların aileleriyle birlikte eğlenceli, keşif deneyimleri yaşayabilecekleri bir projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Sağduyulu çözümler üretebilen, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerisi gelişmiş parlak zihinler bu müzede yetişecekler. Bilim, sanat ve toplumla ilgili eğlenceli oyunlar, ilham verici sergiler ve çocukların bireysel farklılıklarına göre çeşitli keşfetme etkinliklerini içeren programlarla 0-18 yaş arası çocuklarımızın merak duygularını, hayal güçlerini, yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Müzenin kuruluşunda ziyaretçi-öğretmen görüş ve taleplerini de değerlendirecek olan Yenimahalle Belediyesi, bu tespitler ışığında müzedeki sergileri, koleksiyonları ve eğitim programlarını alanında uzman akademisyenler, öğretmen ve teknologlar ile işbirliği içerisinde yapacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Türkiye Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title