Haberler

Yenimahalle'de Ozanlar Atatürk'ü Andı

Güncelleme:

Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, OZAN-DER'in Batıkent Meydan AVM Tiyatro Salonunda düzenlediği "Ozanların dilinden Atatürk" etkinliğine katıldı.

Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Halk Ozanları Kültür Derneği (OZAN-DER)'in Batıkent Meydan AVM Tiyatro Salonu'nda düzenlediği "Ozanların dilinden Atatürk" etkinliğine katıldı.

Etkinliğe Kartal'ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda dernek üyesi katılırken, program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmalarıyla start aldı.

Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Kenan Şahbudak, Yenimahalle Belediyesi'ne desteklerinden ötürü teşekkür ederek, "Ozanlarımız türkülerinde ve şiirlerinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yer vermişlerdir. Ona olan sevgililerini dile getirmişlerdir. Bugün de burada Ata'ya olan sevginin saygının anlatıldığı türküleri, şiirleri dinleyeceğiz" dedi.

Belediye Başkanvekili Kartal da ilk olarak Fransa'nın Başkenti Paris'te meydana gelen terör saldırısına değindi. Saldırının insanlık dışı olduğuna vurgu yapan Kartal, "Yüzlerce insanımız hayatını kaybetti. Bu insanlık dışı bir saldırıdır. Bu saldırıyı kınıyoruz. Biz Paris'in göbeğindeki acıyı kendi içimizde yaşayamazsak, kendi barışımızı kuramayız. Tıpkı Mustafa Kemal gibi "Yurtta barış, Dünyada barış" demezsek yaşayamayız" ifadelerini kullandı.

Kartal, Ozanlık geleneğinin Türklerin tarihi kadar eski olduğunu da sözlerine ekledi ve "Halktan aldığını halka veren ozandır. Yani Ozan ana sütü gibi candan, ana sütü gibi temiz konuşandır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Atatürk'e ithafen yazılan birbirinden güzel türküleri ve şiirleri okuyan Ozanlar, kulakların pasını sildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Yenimahalle Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Kartal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title