Haberler

Yeni Yılda Doğa Dostu Hediyelikler

Güç Gönel - Yeni yıl için sevdiklerini hediyelerle sevindirirken bir yandan da doğaya ve hayvanlara destek olmak isteyenlere çeşitli vakıf ve dernekler farklı hediye seçenekleri sunuyor.

Güç Gönel - Yeni yıl için sevdiklerini hediyelerle sevindirirken bir yandan da doğaya ve hayvanlara destek olmak isteyenlere çeşitli vakıf ve dernekler farklı hediye seçenekleri sunuyor.

Yılbaşı gecesine sayılı günler kala yakınlarını hediyelerle sevindirmek isteyenleri tatlı bir telaş aldı. Hediyelik arayanlara alışveriş merkezleri ve internet üzerinden faaliyet gösteren alışveriş siteleri birbirinden renkli hediye seçenekleri sunmaya başladı. Doğa ve hayvan hakları için mücadele veren sivil toplum kuruluşları ise hem sevdiklerine hediye vermek hem de doğayı veya hayvanları korumak isteyenlere alternatifler sunuyor.

AA muhabiri, içinde karaçam ve ladin tohumları bulunan kalemlerden, geliri hayvan bakım evlerine bağışlanacak tamamen organik oyuncaklara kadar birbirinden farklı hediye seçeneklerini derledi.

WWF-Türkiye'nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) resmi alışveriş sitesi Panda Dükkan'da, kırtasiye ürünlerinden tekstile, mutfak malzemelerinden giysiye kadar doğaya zarar vermeyen ham maddelerden üretilen ürünler yer alıyor.

Panda Dükkan'da aynı zamanda kurumsal hediye seçenekleri de bulunuyor. Çalışanları ve müşterilerine göndermek üzere Panda Dükkan'ın kurumsal hediye kataloğunu tercih eden şirketler, hem doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını konusunda farkındalık yaratıyor hem de WWF-Türkiye'nin Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirdiği doğa koruma çalışmalarına katkıda bulunuyor.

Doğa dostu hediyeliklerin fiyatları 2,5 lira ile 220 lira arasında değişiyor.

-HAYTAP'dan organik oyuncaklar-

Hayvan Hakları Federasyonu'nun (HAYTAP) iktisadi işletmesi HAYTAP Shop'ta satılan ürünlerin geliri de federasyon aracılığıyla hayvanlar yararına kullanılıyor.

HAYTAP Shop, internet sitesi aracılığıyla bornozdan tişörte, oyuncaktan mutfak malzemelerine kadar hediyelik arayanlara geniş bir yelpaze sunuyor. Sitede çocuklar için satışı yapılan tişörtlerin fiyatı 10, yetişkin tişörtleri ise 50 liradan başlıyor. Tamamen organik malzemeler kullanılarak üretilen oyuncaklar ise 37 ve 45 liradan satışa sunuluyor.

İnternet sitesi üzerinden 50 lira ve üzerinde yapılan alışverişlerde kargo ücreti talep edilmiyor. Site aracılığıyla ayrıca, Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki hayvan barınaklarına bağışta bulunulabiliyor.

-TURMEPA'dan "Tohumlu kalem"-

DenizTemiz Derneği/TURMEPA da sevdiklerine hediye alırken temiz denizler adına verilen mücadeleye destek olma çağrısında bulunuyor. TURMEPA Dükkan'da deniz temalı ürünler ve kartlar yer alıyor. Ürün siparişleri TURMEPA'nın internet sitesinden ve derneğin telefonlarından verilebiliyor.

TURMEPA Dükkan'da en çok, doğa dostu kalemler dikkati çekiyor. Geri dönüştürülmüş kağıttan üretilen kalemler, 1-3 yıl içinde doğada çözünebiliyor. Kapağındaki özel bir bölme içine yerleştirilen karaçam ve ladin tohumları ile üzerindeki ekim talimatlarının da yer aldığı "Tohumlu kalem", Design Turkey 2010'da "En İyi Tasarım", İhracatın Yıldızları Yarışmasında da "Kreatif Ürün" dalında ödül sahibi.

-TEMA'dan "umutlar fidan olsun" çağrısı-

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı da

(TEMA), "Bu yıl umutlar fidan olup büyüsün" sloganıyla 2013 yılı için hediye arayışı içinde olanlara fidan önerisinde bulunuyor.

Yeni yıl için bireysel ve kurumsal sertifika seçenekleri sunan TEMA, fidan bağışının kendilerine ulaşmasından itibaren kargo ile 3 iş günü içinde fidan dikim sertifikasını sahiplerine ulaştırıyor.

İsteyenlere ise internet üzerinden "e-sertifika" gönderilebiliyor.

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yılbaşı Panda Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title