Haberler

Yeni Yıla Karanlıkta Girdiler

Kandilli beldesine, yoğun kar yağışı nedeniyle elektrik tellerinin kopması sonucu 2 gündür elektrik ve su verilemiyor, telefon ile iletişim kurulamıyor.

Kandilli beldesine, yoğun kar yağışı nedeniyle elektrik tellerinin kopması sonucu 2 gündür elektrik ve su verilemiyor, telefon ile iletişim kurulamıyor.

Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, kar yağışı ve fırtına nedeniyle enerji ve telefon hatlarında yaşanan kopmalar nedeniyle vatandaşların 2 gündür mağdur olduğunu söyledi.

Belediye ekiplerinin kar yağışının ardından alarma geçtiğini ve gece boyu kapanan yol güzergahlarını açmak için çalıştığını belirten Aydın, şöyle konuştu:

"Elektrik nakil ve telefon hatlarında kar yağışı ve fırtına nedeniyle kopmalar meydana gelince beldenin tamamına elektrik verilemiyor, telefon ile iletişim kesildi. Elektrik olmayınca su depolarımızdan su basamıyoruz yine cep telefonlarını şarj edemeyen belde sakinleri 2 günden bu yana kimseye ulaşamıyor."

Kaymakamlığın yanı sıra Ereğli Belediyesi'nden de yardım talep ettiklerini, gerekli her türlü desteği vermelerine rağmen enerji nakil hatlarındaki bağlantıların sağlanamaması üzerine arızanın giderilemediğini anlatan Aydın, "Halkımız 2015 yılına karanlıkta, elektriksiz, susuz ve dünya ile iletişim kuramadan girdi" dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Kandilli Beldesi'nde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessesesi ve Hema Kandilli Kömür İşletmelerinde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle hiçbir işlem yapılamadığını söyledi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessese Müdürlüğünde 30 Mart 2014 Salı gününden itibaren üretimin gerçekleştirilemediğini belirten Mutlu, "Elektrikler olmadığı gerekçesi ile işletmede herhangi bir çalışma yok. 1 ve 2 Ocak'ta da işçiler idari izinli. Cumartesi günü sabahın ilk saatlerinden itibaren elektrik kesintilerinin giderilmesi durumunda üretim yeniden başlayacak" diye konuştu.

Karanlığa gömülen belde de kahvehanelerde vatandaşlar mum ışığında vakit geçirmeye çalışıyor. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Aydın İsa Mutlu Kandilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title