Haberler

Yeni: "Terör Zirvesi Görüşmesine 'Hayır' Denilmesi Siyasi İflastır"

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Ankara’da yaşanan terör saldırısının ardından AK Parti Genel Başkanı ve Devlet Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun terör zirvesi için görüşme çağrısına ‘hayır’ diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirirken, “Terör zirvesi için görüşmeye de ‘hayır’ diyorum demek, siyasi iflastır” dedi.

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Ankara'da yaşanan terör saldırısının ardından AK Parti Genel Başkanı ve Devlet Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun terör zirvesi için görüşme çağrısına 'hayır' diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirirken, "Terör zirvesi için görüşmeye de 'hayır' diyorum demek, siyasi iflastır" dedi.

Yeni, yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ayrılıkçı siyasetini bir kenara bırakarak, barış ve huzur ortamını sağlamak adına görüşme talebini kabul etmesi gerektiğini söyledi. MHP Genel Başkanının 7 Haziran'dan sonra her şeye 'hayır' dediğini hatırlatan Yeni, "Sayın Bahçeli, Başbakanımızın terör konusundaki görüşme talebine 'hayır' cevabı vermeyi tercih etti. Haziran akşamından buyana her şeye hayır' diyor. Sayın Bahçeli, terör konusunda, sevme veya nefret etmenin ötesine geçmeli, vatanımızı ve kendi insanımızın yanında olmayı denemeliydi. Barış ve huzur ortamını sağlamak adına siyasi iradeye destek olmalı, ayrılıkçı siyasetini bir kenara bırakmalıydı. 'Hayır'la bir siyasi lider olarak en başta ülke sevdasına sahip olan MHP'ye gönül verenleri hayal kırıklığına uğrattı yine" dedi.

"'HAYIR' EZBERİNİ BOZMALI"

MHP Genel Başkanı'nın artık 'hayır' alışkanlığından, ezberlerinden 7 Haziran sonrası kullandığı tüm olumsuz kavramları gözden geçirmesini tavsiye eden Yeni, "Bu vatanı hiçbir karşılık beklemeden seven, kardeşlerimizin terör görüşmesine 'hayır' denilmesine, söyleyecek cümleleri mutlaka vardır. Sayın Bahçeli, terörün durdurulmasına giden yolun daralmasına imkan verdi. Siyasi olarak aşılması için görüşme davetine yine bir duvar ördü. 'Hayır' diyerek kendisi için doğru olanı yapıyor olabilir. Peki bu Türkiye için de doğru mu? 'Milliyetçi Hareket'in nefesi zalimlerin ensesindedir' sözü Sayın Bahçeli'nin terör görüşmesine evet diyerek teröre de hissettirmesi gerekirdi. Çok rahat bir şekilde nasıl olsa 'hayır'a alıştınız terör zirvesi için görüşmeye de 'hayır' diyorum demek, siyasi iflastır" şeklinde konuştu.

"BİRLİĞİMİZİ BOZDURMAYALIM"

Sağduyu çağrısında da bulunan Başkan Fikret Yeni şunları söyledi:

"Şiddetin üretildiği merkeze, yani terörün her türlüsüne karşı 78 milyonun tamamının aynı tepkiyi vermesi gereken gün, bugündür. Bölücü şiddeti etkisiz hale getirecek dinamiklerimiz çok güçlü, millet olarak birlik halinde bu dinamizmi hayata geçirmeliyiz. Önümüzde duran, sivilleri bile öldürmekten çekinmeyen bu terör belasını kardeşliğimizle alt edeceğimiz gündür bugün.

Türkiye kamuoyunda tansiyonu yükseltmek ve ülkemizi bu ateşin içine çekmeye çalışan bir terör virüsü duruyor karşımızda. Şiddetin içine dahil olmamızı isteyenlerin oyununu boşa çıkarıp, galip gelmemizin en önemli özelliği şudur. Oynanan oyunu boşa çıkartmanın ön şartı, içerde kardeşliğimizi ve birliğimizi pekiştirmekten geçer. Göstereceğimiz ferasetin ve basiretin, yeni provokasyonları engelleyecek en caydırıcı güç olacağını unutmamalıyız. Terörü alt etmek için mücadele eden devletimizin iradesinin yanına, halk desteğinin eşlik etmesi devletimize güç verecektir. Tekrar Ankara'da hayatını kaybeden sivil vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Terörü lanetliyor, ülkemize başsağlığı diliyorum." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Devlet Bahçeli Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title