Haberler

Yeni Sezonda Fındık Fiyatı 9 TL'den Start Alır

Güncelleme:

Ordu'nun Fatsa ilçesi Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, "2014 yılı fındık rekoltesi 400 bin ton'un altına düşmez.

Ordu'nun Fatsa ilçesi Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, "2014 yılı fındık rekoltesi 400 bin ton'un altına düşmez. Yeni sezonda fındık fiyatının 9 liradan açılacağını tahmin ediyorum."dedi.

Fındın hasadının yaklaşık 15-20 gün sonra başlayacağını, rekoltenin 400 bin ton civarında olacağını beklediklerini belirten Ali Feyzi,"2014 yılı fındık hasatı 20 gün sonra başlayacak. Ben fındık sezonunun fındığın bütün taraflarına üreticilerimize, tüccarlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Herkese yeni hasat döneminde bol kazançlar diliyorum. 2014 yılı fındık rekoltesi 400 bin tonun altında gözükmüyor.Bu rekoltenin daha az olduğunu iddia eden kurumlar var. Yaptıkları rekolte açıklamalarını ciddi bulmuyorum. Daha yüksek olduğunu ifade eden ihracatçı firmalarımız da var onu da zaman gösterecek. Rekolteyi çok göstermek nasıl piyasayı manüple etmekse, az göstermek de bu durumun aynısıdır. İnsanları beklentiye sokmaya gerek yok. Geçmişimizde bu talihsiz açıklamaları yapan yetkililer, yatırım yapmak isteyen kişilerin evini, arabasını satıp fındık alarak değerlendirmek istemesine sebep oldular ve büyük zararlara sebebiyet verildi. O günleri asla unutmamalıyız. Herkes kendi işini yapmalıdır. Kimse fındık çok para edecek diye evini arabasını satıp fındık ürününe bulaşmamalıdır. Herkes çok dikkatli olsun" dedi.

Yeni dönemde piyasanın 9 bin liradan açılmasını beklediğini söyleyen Feyzi,"Üreticilerimizin fındığının para etmesi bizim için sevindirici bir durumdur. Bizler de bu anlamda gayretli çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatsa Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title