Haberler

"Yeni Oluşumla İlgili Görüşüyoruz"

Güncelleme:

SP Genel Başkanı Kurtulmuş, 'Yeni Oluşum' Konusunda Görüşmeleri Sürdürdüklerini Söyledi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''yeni oluşum'' konusunda görüşmeleri sürdürdüklerini belirterek, bu konuda bu hafta içinde açıklama yapacaklarını bildirdi.

Kurtulmuş, Özel Kalem Müdür Yardımcısı Musa Güldibi ile Esra Gün'ün Antares Alışveriş Merkezindeki nikah törenine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, bir gazetecinin ''bundan sonraki oluşum'' ile ilgili sorusu üzerine şunları kaydetti:

''Bir açıklama yapmayacağım. Düğüne geldim. Bütün görüşmelerimizi yapıyoruz. Görüşmeler gayet güzel gidiyor. Bizim planladığımızdan daha güzel geçiyor görüşmeler. Bu harekete, bu partiye emeği geçen herkesle konuşuyoruz. Bütün arkadaşlarımız da yüreğindeki, içindekini, zihnindekini açık bir şekilde bizlerle paylaşıyor. Karar oluşacak, oluştuktan sonra da bütün kamuoyuna teferruatıyla paylaşacağız. Olgunlaştırıyoruz.''

Kurtulmuş, ''Bu hafta içinde olur mu?'' sorusuna ise ''Tabi bu hafta içinde olur'' karşılığını verdi.

Bu arada eski Genel Başkan Recai Kutan da nikaha girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlamayarak, ''Ben bugüne kadar tek kelime konuşmadım'' dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN TAM DESTEK

Öte yandan Saadet Partisi'nin kayyuma devredilmesinin ardından Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un başkanlığında yürütülen partililerle görüşmeler kapsamında bugün de Belediye Başkanları ile bir araya gelindi. Saadet Partili belediye başkanları, genel başkan Numan Kurtulmuş'a tam destek verdiklerini belirterek alacağı her karara uyacaklarını açıkladı.

Saadet Partisinin mahkeme kararıyla kayyuma devredilmesinin ardından yaptığı toplantılarda dün 66 il başkanının desteğini alan Numan Kurtulmuş, çalışmalarına devam etti. Bugün saat 16.00'da SP'li belediye başkanlarıyla bir araya gelen Kurtulmuş, yol haritası için 73 belediye başkanının da fikirlerini aldı.

Görüşmeler sonrasında açıklama yapan Saadet Partisi Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, toplantıda Kurtulmuş'un tek tek katılan herkesin görüşlerini aldığını ve notlar çıkardığını belirtti. Belediye başkanlarının, genel başkanlarına tam destek verdiğini açıklayan Fakıbaba, "Bundan sonra da çalışmalarımızı Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş öncülüğünde sürdürmeye kararlıyız. Alacağı her türlü kararı destekleyeceğimizi ve alacağı kararlara uyacağımızı arz ediyoruz" dedi.

-İKİ YOL VAR-

Kurtulmuş kayyum kararını ardından atacakları adımları belirlemek üzere temaslarda bulunmaya başladı. Bu bağlamda ilk olarak Genel İdare Kurulu'nu toplayan Kurtulmuş, il başkanları ve belediye başkanlarından da görüşlerini almış oldu. Daha önce yaptığı açıklamalarda partilileri ile yapılacak görüşmeler sonrası yol haritasının belirleneceğini söyleyen Kurtulmuş'un önünde bulunan iki ihtimal üzerinde duruluyor. Buna göre, Kurtulmuş ya yeni bir parti ile yola devam diyecek ya da parti içinde kalıp mücadele edecek. Genel Başkan Kurtulmuş'un gerçekleştirilen bu görüşmeler ve değerlendirmeler sonrasında yol haritası konusunda Pazartesi günü bir açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title