Haberler

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Trabzon Valisi Öz: "İlimizin bütün köşelerinde eğitim kurumlarının inşaatları şantiye şeklinde devam ediyor"

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "İlimizin bütün köşelerinde eğitim kurumlarının inşaatları şantiye şeklinde devam ediyor" dedi.

Vali Öz, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Erdoğdu İlkokulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Trabzon'da 139 bin 473 öğrenci, 9 bin 362 öğretmenle yeni eğitim öğretim yılının başladığını belirtti.

Ülke genelinde olduğu gibi Trabzon'da da özellikle 12 yıllık zorunlu eğitim olan 4+4+4 denilen sistemle birlikte altyapıya yönelik önemli yatırımlar olduğunu ifade eden Vali Öz, "İlimizin bütün köşelerinde eğitim kurumlarının inşaatları şantiye şeklinde devam ediyor. Onarımlar ve eğitim altyapısını güçlendirme konusunda yoğun çalışmalarımız var. Bunun yanında Fatih Projesi gibi eğitimde teknolojiyi kullanmaya yönelik önemli projelerimiz var. Kırsaldaki öğrencilerimizin daha başarılı olabilmeleri için ihtiyaç olan alanlarda taşımalı eğitim sistemimizi başarılı bir şekilde yürütüyoruz" diye konuştu.

Öğretmen kadrosu yönüyle ciddi bir sıkıntılarının olmadığını dile getiren Vali Öz, "Büyük oranda norm fazlası öğretmenlerimiz de var. Milli Eğitim Bakanlığımızın ilimizde uyguladığı bazı önemli projeleri var. Okullar Hayat Olsun projesi gibi okulların daha sağlıklı eğitim vermelerine yönelik ve okulların çevresinde güvenliği sağlamaya yönelik ciddi, güzel, somut sonuçlar veren projelerimiz var. Bundan sonra da bu tür projeleri yürütmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise belediye olarak okulların fiziki imkanları konusunda her zaman milli eğitimin hizmetinde olduklarını vurgulayarak, "Çocuklarımızın ulaşımında da yine her zaman onların hizmetindeyiz. Başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Trabzon'daki okul, öğretmen ve öğrenci durumuyla ilgili bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Vali Öz, beraberindekilerle sınıfları gezerek öğrencilere Türk Bayrağı, silgi ve kalem dağıttı. Öğrencilere bazı sorular soran Vali Öz, yeni eğitim-öğretim döneminde başarı diledi.

Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdür Vekili Faruk Sarı, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler de katıldı. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Abdil Celil Öz Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title