Haberler

Yeni Eğitim-öğretim Yılı

AK Parti Malatya Milletvekili Şahin, mesaj yayımladı.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, yarın başlayacak 2014-2015 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, geleceğe yön verecek bir toplum meydana getirmek için eğitimin vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirtti.

Bunun için gelişmiş toplumların en büyük yatırımlarını genç nesillere ve eğitime yaptıklarına dikkati çeken Şahin, "Son on yılda Türkiye olarak bizler de en büyük bütçeyi milli eğitime ayırarak geleceğimize en iyi şekilde yatırım yapmaya gayret ettik. Amacımız, doğru bilgiye ulaşabilen, yorumlayan, kendini ifade edebilen, ülkesi ve insanlık için gayret sarf eden, bilim ve teknolojiyle donanmış milli ve manevi değerlerine bağlı, geçmişi ile geleceği arasında bağ kurabilen bir nesil yetiştirmektir" ifadelerini kullandı.

Yeni eğitim sistemiyle birlikte 8 yıllık kesintisiz eğitimden, öğrencilerin tercihlerine imkan verecek daha çağdaş 12 yıllık zorunlu eğitime geçildiğini kaydeden Şahin, 4+4+4 eğitim sistemi ile ülkenin 28 Şubat sürecinin bir dayatması olan eğitim sisteminden kurtularak, gelişmiş ülkelerin genelinde uygulanan daha bilimsel ve daha çağdaş bir sisteme kavuştuğunu vurguladı.

Köklü bir medeniyetin mirasçıları olarak yarınları inşa etmede yeterli potansiyele sahip olduklarını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Yeni öğretim yılının bu gücümüzü ortaya çıkaracağımız bir yıl olmasını diliyorum. Velilerimizin, idareciler, öğretmenler ve öğrencileriyle olan iletişimini güçlü tutmaları, sorunsuz, nitelikli bir eğitimin gerçekleşmesinde büyük rol oynayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle İlköğretim Haftası'nı kutluyorum. 2014–2015 eğitim-öğretim yılında geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı fedakar öğretmenlerimize emanet ediyor, bu yılın başta kıymetli öğrencilerimize, ailelerine ve bu onurlu mesleği temsil eden saygıdeğer eğitimcilerimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, başarı dileklerimle beraber selam ve sevgilerimi sunuyorum." - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Türkiye Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title