Haberler

Yeni Eğitim-öğretim Yılı

Merzifon Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat: "Merzifon'da yeni eğitim öğretim yılına hazırız, fiziki ortam ve eğitim açısından ilçede problem bulunmamaktadır"

Merzifon Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, Merzifon'da yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarını, fiziki ortam ve eğitim açısından ilçede problem olmadığını bildirdi.

Yozgat, Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, 2014-2015 eğitim öğretim yılında yaklaşık 13 bin öğrenci ve bin 100 öğretmenin ders başı yapacağını belirtti.

Merzifon'da yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarını, fiziki ortam ve eğitim açısından ilçede problem olmadığını dile getiren Yozgat, "Milli Eğitim Bakanlığı, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında ilk defa uygulamaya koyduğu çalışmalar yaptı. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflara uygulanan uyum eğitimi, yeni eğitim öğretim yılından itibaren ortaokula başlayan öğrenciler için de uygulandı. Bu kapsamda okul öncesi, ilkokul ve ortaokula başlayan öğrenciler için 8 Eylül Pazartesi günü başlayan uyum programı bugün sona erdi. Liselerde ise ilk kez geçen yıl 12 pilot ilde uygulanmaya başlanan uyum programı, bu yıl 41 ilde belirlenen 87 okulda gerçekleşti" diye konuştu.

İlçede Anadolu İmam-Hatip Lisesine 120 erkek, 48 kız olmak üzere 168 öğrenci kapasiteli pansiyon binası yapıldığı ve öğrenci kayıtlarının devam ettiğini kaydeden Yozgat, şunları söyledi:

"16 derslikli İmam-Hatip Ortaokulu inşaatı ise bitme aşamasına gelmiştir. En yakın zamanda açılabilmesi için tüm çalışmalar hızla devam etmektedir. Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Fatih İlkokulu'nun 8 derslikli ek bina inşaatı ise başlamış bulunuyor. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Ortaokuluna yapılacak 8 derslikli ek bina için de yer teslimi yapıldı ve en kısa zamanda inşaat çalışmaları başlayacak. İlçemiz Fen Lisesine yapılacak kapalı spor salonu ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yapılacak yeni atölye binaları da ihale aşamasında olup en kısa sürede bitirilip eğitim öğretime hazır hale getirilecektir."

Yozgat, Milli Eğitim Bakanlığının daha fazla sayıda çocuğun okul öncesi eğitimden faydalanabilmesi için 2014-2015 eğitim ve öğretim yılından itibaren tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ikili eğitim uygulaması yapılmasına karar verdiğini de ifade etti.

Toplantıya, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Acar ve Emin Korkmaz da katıldı. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Yozgat Merzifon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title