Haberler

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Coşkun: "Şeyh Hacı Ahmed Efendi Camii ve Türbesi Bir An...

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, Yozgat’ın manevi liderlerinden Şeyhzade Hacı Ahmet Efendi ile birlikte ailesinin türbelerinin yer aldığı "Şeyh Hacı Ahmed Efendi Camii"nde 10 Nisan’da meydana gelen elim yangının ardından devam eden restore çalışmaları ile ilgili süreci takip etmek, yapılacaklar noktasında katkıda bulunmak amacıyla Ahmet Şevki Ergin Vakfı Başkanı Ali Şakir Ergin’e ziyarette bulundu.

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, Yozgat'ın manevi liderlerinden Şeyhzade Hacı Ahmet Efendi ile birlikte ailesinin türbelerinin yer aldığı "Şeyh Hacı Ahmed Efendi Camii"nde 10 Nisan'da meydana gelen elim yangının ardından devam eden restore çalışmaları ile ilgili süreci takip etmek, yapılacaklar noktasında katkıda bulunmak amacıyla Ahmet Şevki Ergin Vakfı Başkanı Ali Şakir Ergin'e ziyarette bulundu.

Şeyh Hacı Ahmed Efendi Camii'nin Yozgatlının manevi merkezi, kıymet hazinesi olduğunu belirten Coşkun, cami ve türbe bölümünün kısa sürede restore edilerek ibadete ve ziyarete açılması için her türlü girişimde bulunmaya, sınırsız mesai sarf etmeye hazır olduğunu belirtti.

Yangın sonrası süreci yakından takip ettiğini kaydeden Coşkun, "Şeyh Hacı Ahmed Efendi Camii Yozgat için önemli müessese, manevi bir merkez. Yaşanan yangın vakası tüm Yozgatlıların yüreğinde yangınlar yaşattı. Bu manevi zenginliğin emaneti noktasında muhterem Ali Şakir Ergin'in gayret ve kaygılarını çok iyi müşahede etmekteyim. Yangın sonrası süreçte kendilerine destek olmak, sürecin daha hızlı gerçekleşmesi için ziyarette bulunup bu vesileyle halini hatırını sormak, manevi zenginliğimiz, gönül kılavuzumuz Şeyhzade Hacı Ahmed Efendi ve ailesinin yer aldığı türbeyle manevi buluşma gerçekleştirdik. İnşallah cami ve türbenin bulunduğu alanın restorasyonu ve ibadeti noktasında mesaimiz her zaman devam edecektir. Dileğimiz ve duamız Yozgat'ın manevi buluşma adresinin bir an evvel ibadete açılmasıdır" dedi.

Ziyaretinden dolayı Coşkun'a teşekkür eden Ahmet Şevki Ergin Vakfı Başkanı Ali Şakir Ergin, yangın sonrası cami ve türbenin son durumu hakkında bilgi verdi.

10 Nisan 2015 tarihinde camide feci bir yangın meydana geldiğini hatırlatan Ergin, "O gün camide çıkan yangını, üzülerek, içimiz yanarak izledik. Maalesef itfaiye yangını kontrol altına almakta başarısız kaldı. Caminin içerisinde kimse giremediği için pencereden sıkılan sularla geri kalan kısımda cami içerisinde çok büyük tahribatlar oldu. Kullanılabilir hiçbir şey kalmadı. Dışarıdan bakıldığı zaman cami sağlam duruyor, üzerinde de çatı sağlam duruyor enteresandır. Dışarıya alev çıkmadı ve camideki yangın hava alacak yer bulmadığı için dışarıya alev sirayet etmeden için yandı" dedi.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü personelinin zamanında gerekli incelemeleri yaptığını ifade eden Ergin, "Tamir ve onarım için teşebbüse geçtiler. Caminin mimari projesi çizildi fakat bürokrasinin belirli kurallarla işlediği için 10 Nisan'dan bu tarafa 4 aylık bir zaman geçmesine rağmen hala müdahil bir noktaya gelemedik. Her şey bürokrasi üzerinde yürüyor" diye konuştu.

Ziyaret sonrası Ahmet Şevki Ergin Vakfı Başkanı Ali Şakir Ergin, Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun'a "Gönül Ufkunda Bir Şeyh Bir Şeyhzade" isimli kitabından hediye etti. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Efendi Osman Coşkun Şakir Ergin Ali Yeni Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title