Haberler

Yeni Adli Yılın Açılışı

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili kentte bölücü ve radikal dinci terör örgütleriyle bağlantılı, örgüt adına eylemlere katılan 172 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 42'sinin tutuklandığını, 80 kişinin ise adli kontrol altına alındığını bildirdi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili kentte bölücü ve radikal dinci terör örgütleriyle bağlantılı, örgüt adına eylemlere katılan 172 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 42'sinin tutuklandığını, 80 kişinin ise adli kontrol altına alındığını bildirdi.

Yeldan, yeni adli yılın açılışı nedeniyle yayımladığı mesajında, terör saldırılarında şehit düşen güvenlik mensuplarına Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Yeni adli yılın, her türlü şiddetin son bulduğu, tüm hak ve özgürlüklerin hayata geçirildiği, barış içinde hukukun vuku bulduğu bir yıl olması temennisinde bulunan Yeldan, son günlerde artan terör saldırılarının ülkenin milli birlik ve beraberliğini bozamayacağını vurguladı.

Yeldan, terörü ve terörün kirli yöntemlerini kullananların asla amaçlarına ulaşamayacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Halkımızın huzur ve güvenliği her ne pahasına olursa olsun korunacak, hukuk kuralları hakim kılınarak kamu düzeni ve güvenliği sağlanacaktır. Özellikle terör örgütleri kendi amaçlarına ulaşmak için ilimizde çocukları ön plana sürmekte, onları istismar ettikleri gözlenmektedir. Bu bağlamda, son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili ilimizde, bölücü ve radikal dinci terör örgütleriyle bağlantılı, örgüt adına eylemlere katılan 172 şüpheli yakalanmış, bunlardan 42'si tutuklanmış, 80 kişi ise adli kontrol altına alınmıştır. Bu durum karşısında tüm anne ve babalar çocuklarına sahip çıkmalı, onların geleceği, kendi ikballeri için hiç çekinmeden teröre karşı çıkmalı, eli kanlı örgüte karşı dikkatli davranmalıdırlar."

- Uyuşturucuyla mücadele

Yeldan, kentte 8 ayda uyuşturucu ticareti suçundan bin 612 kişi hakkında işlem yapıldığını, 663 kişinin ise tutuklandığını belirterek, operasyonlarda 2 ton 119 kilogram esrar, 74 kilogram eroin ve çeşitli türlerde uyuşturucu hap ve madde ele geçirildiğini bildirdi.

Kentte uyuşturucu madde kullanma suçundan bin 909 kişi hakkında adli işlem yapıldığı kaydeden Yeldan, son günlerde kullanımı artan sentetik uyuşturucu başta olmak üzere uyuşturucu kullanımını önlemek amacıyla en bir merkez kurulmasına ilişkin çalışmaların devam ettiği bilgisini paylaştı.

Yeldan, Türkiye'nin 3'üncü büyük adliyesi konumunda projelendirilen yeni Adana Adalet Sarayı inşaatının devam ettiğini, Bölge Adliye Mahkemesi binası yapımında da sona yaklaşıldığını aktardı.

Öte yandan, adli yılın açılışı dolayısıyla Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana Bölge İdare Mahkemesi ve Baro tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Kaynak: AA / Yerel

Ali Yeldan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title