Haberler

Yemek Yarışmasına 'Enginar' Damgası

Aydın'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yemek yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Aydın'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yemek yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Beş ayrı kategoride yapılan yarışmada, enginarlı yiyecekler üç dalda birincilik kazandı.

Aydın'da Turizm Haftası etkinlikleri Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Aydın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından 'Yemek Yarışması' ve 'El Sanatları Sergisi' düzenlendi. Aydın Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliklere Vali Yardımcıları Celal Ulusoy ve Halis Peker, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Nurettin Yeşilbursa, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nevin İyem, davetliler ve yarışmacıların yakınları katıldı.

Yarışmanın açılışında konuşan Akşam Sanat Okulu Müdürü Nurettin Yeşilbursa, "Turizm haftası etkinlikleri kapsamında ilkini geçen yıl düzenlediğimiz yemek yarışmasının bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz geçen yıl olduğu gibi bu yılda bize destek veriyor. Bu yıl müracaat çok olduğu için ön eleme yapmak zorunda kaldık. Açtığımız Aşçılık Kursuna katılan kursiyerlerimizin gösterdikleri başarı ve yarışmaya katılmak için ilgili olması bizleri memnun etti" dedi.

Turizmin çok geniş bir yelpazeye sahip bir konu olduğunun altını çizen Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka da, "İnsanı ilgilendiren her ne kadar konu varsa bunlar aynı zamanda turizmin konusunu oluşturuyor. Yemeklerde turizmin en önemli parçalarından birisi. Turistler ilimize geldiğin Aydın'da özgü lezzetleri tatmak ve yöresel yemekleri görmek istiyor. Daha sonra gidip bunları kendi ülkelerinde anlatıyorlar. Bunun bizim yöresel yemekler, lezzet ve tatlarımızı yaşatıp, gelecek kuşaklara devredilmesini sağlamalıyız" diye konuştu.

Et Yemekleri, Zeytinyağlılar, Börekler, Tatlılar ve Pasta Tasarım olmak üzere beş ayrı kategoride yapılan yemek yarışmasına müracaatlar yoğun olunca, yarışmacıların yapılan ön eleme ile belirlendi.

beş kategoride 34 yarışmacının birincilik için mücadele ettiği yarışmada Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, ADÜ Kuşadası Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Osman Çolakoğlu, sponsor firma yetkilisi Hakan Elmastaş ve aşçı Cemal Kol'dan oluşan jüri hazırlanan yiyecekleri lezzet ve görünüm olarak değerlendirdi.

Yapılan değerlendirme sonucu Et Yemekleri kategorisinde "Enginar Dolması" ise Seher Bölükbaş, Zeytinyağlılar kategorisinde "Enginar Çanağında Sarmaşık" ile Meryem Kahraman, Börekler kategorisinde "Ninemin Ispanaklı Katmer Böreği" ile Seval Çetin, Tatlılar kategorisinde "Enginar Tatlısı" ile Gülbin Korkmaz, Pasta Tasarım kategorisinde ise hazırladıkları "Yaş Pastalar" ile Nebahat Eldemir ve Hilmi Yaman birinci oldu. Beş kategoriden üçünce enginarlı yiyeceklerin birincilik aldığı yarışmada dereceye girenleri ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Aydın'a özgü ve bunun yanında beğenilen 34 yiyeceğin birincilik yarıştığı yemek yarışmasının ardından El Sanatları Sergisi'nin açılışı Vali Yardımcıları Celal Ulusoy ve Halis Peker ile protokol tarafından yapıldı. Açılışın ardından sergiyi gezen protokol üyeleri, sergilenen eserler hakkında bilgi aldı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turizm Haftası Celal Ulusoy Halis Peker Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title