Haberler

Yemek Molası Verince 700 Kilo Zeytini Çalındı

Aydın’ın Efeler ilçesinde, bahçe sahibinin yemek molası vermesini fırsat bilerek 700 kilogram zeytini çaldıkları iddia edilen iki şüpheli jandarma tarafından yakalandı.

Aydın'ın Efeler ilçesinde, bahçe sahibinin yemek molası vermesini fırsat bilerek 700 kilogram zeytini çaldıkları iddia edilen iki şüpheli jandarma tarafından yakalandı.

Olay, önceki gün Dalama Mahallesi Yeniköy mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; tarlasındaki zeytinleri toplayıp çuvala dolduran Ergüven Sert, yemek yemek için tarladan ayrıldığında kimliği belirsiz iki kişi gelerek çuvalları götürdü. Yaklaşık 700 kilo zeytinin çalındığını fark eden Ergüven Sert, Dalama Jandarma Komutanlığı'na giderek, şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine bölgede çalışma başlatan jandarma ekipleri, hırsızların zeytini satma ihtimalini de değerlendirerek zeytin işletmelerini de kontrol altına aldı. Jandarma olayla ilgili soruşturmayı yürütürken Dalama yakınlarındaki bir zeytin işletmesine gelen Z.A. (30), 100 kilo zeytini teslim ederek devamının geleceğini söyledi. Aynı gün T.A. (35) isimli bir başka şahıs aynı işletmeye 500 kilo zeytin getirerek teslim etti. İşletme sahibinin şahısları tanıdığı ve zeytin getirebilecek herhangi bir arazilerinin olmadığını bildirmesi üzerine jandarma fabrikada bulunan Z.A'yı sorguya aldı. Z.A'nın sorgusunda çelişkili ifadeler vermesi üzerine jandarma zeytin hırsızlığı yapılan bahçe yolu ile fabrika arasındaki güvenlik kameralarına incelmeye aldı. Z.A ve T.A'nın hırsızlık olayının yaşandığı gün arkasında kasa bulunan bir motosiklet ile bahçe yolundan geçtiği yaklaşık bir saat sonrada kasada zeytin çuvallarıyla geri geldiği tespit edildi.

Bunun üzerine jandarma Z.A'yı gözaltına alırken diğer şüpheli A.T'yi de evinde yakalayarak gözaltına aldı. Jandarma'daki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Şüphelilerin fabrikaya getirdiği 600 kilo zeytin ise Ergüven Sert'e teslim edildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeniköy Dalama Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title