Haberler

Saadet: Zihin, Beden ve ruh dengesinde saklı

Walaa Biçer

Walaa Biçer

06.05.2024 10:16

İçimizi ısıtan bir güneş gibi, gönlümüzde açan en güzel çiçek, Sevgiyle yoğrulan her an, Saadetin izlerini taşır içinde.

Saadet Arapça kelimenin anlamı sözlüklere göre: mutlu olma, mutlu ve mesut yaşama, bahtiyarlık.

Saadet karanlığa ışık tutan bir mum, umutsuzluklarla savaşan yüreklerde, Saadetin gücüyle yeniden doğar umutlar.

Saadet, kalplerde yeşeren bir fidan gibi, Sevgiyle sulanan her yerde büyür.

Saadet, insan dünyasında en karmaşık ve benzersiz kavramlardan biridir. Neşe ve memnuniyet, aynı zamanda ruhsal, zihinsel, sosyal ve fiziksel yönleri içeren kapsamlı bir durumdur. İnsanlar mutluluğu her zaman ararlar, ya doğrudan hedeflerini ve arzularını gerçekleştirerek ya da dolaylı yollarla acı ve mutsuzluktan kaçınarak.

Saadet birçok faktöre bağlıdır; genetik ve biyolojik faktörler, ondan ziyade dışsal ve içsel faktörler insanın mutluluk hissini şekillendirmede önemli bir rol oynar. Buna en önemli misal ev ve aile içinde mutlu olunan veya mutlu kimseleri barındıran, evin içinde yaşayanlar için huzur, güven ve içsel bir dinginlik sunan bir sığınaktır. Saadethâne (Mutlu Ev), aile bireyleri arasında sevgi, saygı ve takdirin olduğu yerdir.

Unutmayalım ki, saadet sürekli ve sabit bir his değildir, dış koşullar ve olaylar tarafından etkilendiğini anlamak önemlidir. Bu nedenle, insanlar hayatlarındaki zorluklarla ve zorluklarla başa çıkabilme yeteneğine sahip olmalı ve gerçek mutluluğu elde etmek için hayatlarının farklı yönleri arasında denge kurmaya çalışmalıdır.

Cemal Süreyya şairimizin dediği gibi:

"Yanındaki seni mutlu ettiği sürece kalsın hayatında, zorlama kendini."

Herkese mutlu hayat diliyorum.

Fotoğraf kaynak: Lugat-ı Cudi Osmanlıca sözlük

title