Haberler

Nefret ve Şiddet

Çiğdem Sidar Ceylan

Çiğdem Sidar Ceylan

05.04.2024 02:38

Başkan bunu yaparsa millet ne yapsın? Isparta merkeze bağlı Kuleönü Belde Belediyesinin çiçeği burnunda kurumuş Başkanı diyeceğim ama silahı elinde desem daha doğru olacak, milletin ortasında, kapalı bir pazar yerinde, rastgele havaya ateş ederek seçim zaferini kutladı.

Aday olduğu Kuleönü Belediye Başkanlığına tekrar seçilen ve yüzde 52,17 oranıyla 3 rakibinden fazla oy alan AK Partili Nuri Erdoğan, kimsenin yapmadığını demek geliyor ama yine olmayacak, yapmaması gerekeni yaptı. Başkan, kendisini tekrar başkanlıkla onurlandıran onca vatandaşın, kalabalığın arasında silahını çekerek rastgele havaya ateş etmiş milletin canını tehlikeye attı.

Çok şükür ki Isparta Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattığı müjdesini verdi.

Hadi onu geçtim, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde yaşanana ne demeli. Seçim sonucunda CHP Adayı Deniz Yağan 5 bin 82, MHP adayı mevcut Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu 4 bin 758 oy alınca MHP'liler, mühürsüz pusulaların olduğunu iddia ederek seçimin iptali için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Kurul iptal başvurusunu 6'ya 1 oyla kabul edip seçimin 2 Haziran'da yenilenmesine karar verdi.

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin "Seçimlerin başlamasının ardından MHP vekilleri olabildiği kadar despot ve ahlaki değerlerin dışına çıkarak seçimle ilgili sıkıntılar yarattılar. Bugün de maalesef büyük baskılarla, genel merkezden gelen baskılarla, çok adaletsiz, hukuksuz, ahlaki değerlere sığmayan iptal kararı çıkardılar. İlçe seçim hakimine fiziki bir darbe, hakaretler MHP milletvekili tarafından yapılmıştır. Buna rağmen hakaret edilen, saldırılan hakim bile bugün onların lehine karar vermek zorunda kalmıştır." şeklinde bir açıklama yaptı ve MHP'li vekilin hakime "ağza alınmayacak ifadeler kullandığını ve fiziki müdahalede bulunduğunu iddia etti. İddiayı destekleyen, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un hakime parmak sallayıp hakaret ettiği görüntüler, sosyal medyada çokça paylaşıldı.

Niyeymiş, Pınarbaşı MHP açısından çok önemliymiş. Niye? Alpaslan Türkeş'in memleketi çünkü. Nasıl olur da MHP, CHP'ye kaptırır.

Bir yandan milletin başkanı diğer yandan milletin vekili bir de milletin polisi var.

Adana'da yaşanan bir muhtarlık kavgasında, olayı yatıştırmak, kavgayı ayırmak için orda bulunan bir polisin, elinde hiçbir şey olmayan üstelik hamile bir kadını copla vurarak yere düşürmesi, kadın yere düştükten sonra ona yardıma gelenleri de cop ve biber gazıyla uzaklaştırmaya çalışması nasıl bir orantısız ve izansız müdahale biçimidir.

Muhtarlık tartışmalarında her seçim olduğu gibi bu seçimde de maalesef 3 kişi öldü. Artık öyle ki bunları kanıksamış gibiyiz.

Ne de olsa Kurtlar Vadisinde büyüdük biz. Neydi o söz: Sonunu düşünen kahraman olamaz.

Keşke artık şu kahramanlıklardan sıyrılsak da aklıselim sonumuzu düşünsek.

title