Haberler

Ben de oradayım

Aysun Koç

Aysun Koç

22.12.2023 05:03

7 Kasım'da başlayan ve İsrail'in orantısız bir şekilde bütün gücü ve varlığıyla Filistinlilere yönelik topyekün bir katliama dönüştürdüğü saldırılar sürerken, Filistin ve orda hayatını kaybeden tüm masumlar için, halklar nezdinde tepkiler devletler nezdinde körlükler devam ediyor.

İsrail'in saldırılarıyla ölü sayısı 21 bini yaralı sayısı ise 55 bini geçti. Yerinden edilip göçe zorlananların sayısı zikredilmiyor bile.

Tüm dünyada dini, dili, ırkı fark etmeksizin vicdan sahibi her insanın tepki göstermeye devam ettiği vahşete devletler, uzunca bir süre kör ve sağır kaldıysa da halklar nezdinde ve politik olarak kaybetmek korkusuyla yeni yeni ateşkes çağrısı yapmaya başladı.

Başından beri gerek halkı gerekse de tüm devlet organlarıyla İsrail'in Filistin'e dönük katliamlarına en yüksek perdeden tepki gösteren Türkiye sanatçılarıyla da Gazze için "Ben de Oradayım" deyip geliri Kızılay üzerinden Gazze'ye aktarılmak üzere onlarca sanatçıyla bir konser etkinliği düzenledi.

Sanat Hayattır Derneği tarafından 20 Aralık'ta gerçekleştirilen etkinliğe gerek Türkiye'den gerekse de dünyadan, Müslim ya da gayrı Müslim onlarca sanatçı katıldı.

Sanatın ve vicdan sahibi sanatçının gerçek anlamda hayatın kalbine dokunduğu, acıyı hissedip hissettirmeye çalıştığı etkinlik bence anlamı yadsınmayacak denli önemli ve büyüktür.

Dünya ölçeğinde tahakkümü ve yaptırım gücü bariz bir hegemonya karşısında vicdanı ve sanatıyla dimdik duran; Yavuz Bingöl, Emel Mathlouthı, Alim Kasımov, Azerin Fahir Atakoğlu, Audrey Woznıak, Okan Bayülgen, Murat Kekilli, Ercan Saatçi, Özhan Eren, Ahmet Koç, Elif Buse Doğan, Orhan Hakalmaz, Ali Mahsuni, Aykut Aslan, Oktay Üst, Berk Can Aslan, İbrahim Sadri ve Antakya Medeniyetler Korosu, çocuklar ve masumlar için yapılmış en güzel sanatın örneği oldular.

Sanat bundan daha güzel bir amaca hizmet edemezdi.

Buna ön ayak olan Sanat Hayattır Derneği'ni, olanak sağlayan tüm destekçileri, katılımlarıyla etkinliği zenginleştiren sanatçıları ve etkinliği destekleyen tüm izleyicileri kutluyorum.

Sanat sizinle bir daha biraz daha güzelleşti.

Sevgiyle kalın.

title