Haberler

Yazar Ayhan Bozkurt'a Genç Okurlarından Yoğun İlgi

Güncelleme:

Ünlü Yazar Ayhan Bozkurt, Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle buluşarak söyleşi yaptı.

Ünlü yazar Ayhan Bozkurt, Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle buluşarak söyleşi yaptı.

'Barikattaki Çocuk' ve 'Bütün Aşklar Birbirine Benzer' romanlarının yazarı olan ve bir çok dizide ve filimde başrol oynayan Yazar Ayhan Bozkurt, yeni romanıyla ilgili bazı bölümleri yazmak üzere geldiği Gaziantep'te Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle buluşarak Türk edebiyatının dünü, bugünü, yazar olmak ve güncel konularla ilgili söyleşi yaptı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Yazar Bozkurt, samimi bir sohbet ortamda geçen sohbetinde yazar ve şairler olan Atilla İlhan, Fazıl Hüsnü Dağlarca ve birçok yazarla yaşadığı anılarını öğrencilere anlatarak onları hem güldürdü hem de düşündürdü.

"YAZARLIK, ŞAİRLİK GÖNÜL İŞİDİR"

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Bozkurt, "Yazarlık şairlik gönül işidir. Sabır isteyen bir iştir ve karşılığı olan bir meslek değildir, karşılık beklemekte doğru değildir. Şan şöhret para düşünmeden yapılması gereken bir meslektir. Veterinerlik, mühendislik gibi meslek değildir, bu daha doğrusu bu bir tercihtir, hayat biçimidir bir şey beklememek lazım" dedi.

Gaziantep'in kendisi için büyük bir heyecan olduğunu da sözlerine ekleyen Yazar Bozkurt yazmaya başladığı romanın ilhamını geçtiğimiz yıl katıldığı bir etkinlikte bu topraklarda aldığını belirterek "Geçtiğimiz yıl değerli dostum Ahmet Ümit'le birlikte geldiğim Gaziantep'te yaşadığım bazı olaylar yeni romanımı yazmamda önemli etken oldu. Benim işin büyük bir anlam taşıyan Gaziantep artık benim ikinci adresim gibi. Bu yıl da yine Ahmet Ümit'le birlikte 2.Uluslararası Gaziantep Şirehan Yiyecek İçecek Festivaline katılmak üzere Gaziantep'e geldim. En az sizler kadar kendimi Gaziantepli hissediyorum. Bu toprakların farklı bir kokusu, farklı bir heyecanı, farklı bir yapısı var. Gaziantep kendimi yaşama motive olmuş, kaleminden onlarca romanın akabileceği güçte bir yazar gibi hissettiriyor. Gaziantep'in kıymetini bilin" şeklinde konuştu.

Konferanstan sonra öğrenciler Bozkurt'a kitap imzalatarak hatıra fotoğrafı çektirdiler. Öğrenciler kadar öğretmenlerin ve velilerinde yoğun ilgi gösterdiği Bozkurt onların da kitaplarını imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mustafa Sertkaya Ayhan Bozkurt'a G.Antep'e gelerek gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazıl Hüsnü Dağlarca Sabahattin Zaim Ayhan Bozkurt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title