Haberler

Yaz Okulu Öğrencilerinden Şehitler İçin Özel Program

Yeşil Konaklar da 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı hazırlık ve kayıtları devam ederken, yaz okulu öğrencileri Abdullah Gül Parkı’nda faaliyet gösteren açık hava sahnesinde “Şehitleri Anma” programı gerçekleştirdi.

Yeşil Konaklar da 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı hazırlık ve kayıtları devam ederken, yaz okulu öğrencileri Abdullah Gül Parkı'nda faaliyet gösteren açık hava sahnesinde "Şehitleri Anma" programı gerçekleştirdi.

Ülkemizde son dönemlerde yoğunlaşan terör saldırılarında hayatını kaybeden askerlerimiz ve polislerimizin anısına "Şehitleri Anma" programı Dilek, Yeşilyurt, Gündüzbey ve Topsöğüt Yeşil Konak öğrencileri Nur Seda Kaya, Miraç Batak, Salih Selçuk ve Suriyeli İman Taha tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı. İstiklal Marşı'nı seslendiren öğrencilere tüm seyirciler eşlik etti. Hep birlikte yüksek sesle okunan İstiklal Marşı duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Yeşilyurt Belediyesi Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenen programa Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Av. Muhammet Yalçınkaya, Hacı Bektaşı Veli Derneği Başkanı Hasan Meşeli, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat konuşmasında, "Yeşilyurt ilçesinde yaşayan 7'den 70'e her yaştan vatandaşın ücretsiz bir şekilde eğitim, kültür ve sanatsal hizmetlerden yararlanmasını sağlamak için Yeşil Konaklar Projesi'ni hayata geçirdik. Bugün burada yaz tatili boyunca Yeşil Konaklarımızda eğitim alan öğrencilerimizin almış olduğu eğitimler neticesinde sergiledikleri gösteriler hepimizi duygulandırdı. Kuran-ı Kerim tilaveti, İstiklal Marşı, şiirleri ve beceri kursları ile ne kadar anlamlı ve güzel çalışmalar yaptıklarını bizlere gösterdiler. Bizler dinine, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, o kutsal değerleri koruyan bir nesil yetiştirmek için gayret ediyoruz. Yeşil Konaklarımızın kuruluşunda ve eğitimlerinin temelinde bu anlayış olacak" dedi.

Tek hedeflerinin okuyan, öğrenen, sürekli ileriyi düşünen, milli ve manevi değerlere sahip çıkan bir nesil yetiştirmek olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Polat, "Yeşil Konaklarda kış ve yaz dönemi içerisinde her yaştan vatandaşımıza yönelik çok önemli eğitimler veriliyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, Yeşil Konak'ta hizmet veren öğretmenlerimiz, çocuklarımızın akademik durumlarını, ilk başladıkları günden bugüne kadar geldikleri seviyeyi yakından takip ediyorlar. Fen Lisesi veya Anadolu Lisesi sınavlarında 450 ile 500 puan alan öğrencilerimiz var. Bu sayıyı nasıl artırabiliriz, çocuklarımız bir puan daha fazla nasıl alabilirler biz bunun gayretindeyiz. Akademik başarıların artmasını sağlarken, çocuklarımızın milli ve manevi duygulara sahip olmaları için vatanseverlik ruhu, bayrak ve vatan şuuru ile ülke sevdasını daha fazla aşılamanın çabasındayız" diye konuştu.

Yeşil Konaklarda kış döneminde akademik, yaz döneminde ise sosyalleşmeyi sağlayacak kurslara ağırlık verildiğini sözlerine ekleyen Başkan Polat, "Kış döneminde çocuklarımıza okul dışında TEOG derslerini destekleyici kurslarımızın dışında Kuran-ı Kerim ve Siyer derslerimiz, kadınlarımıza yönelik meslek edindirme kurslarımız devam ediyor. Yaz döneminde ise çocuklarımız zamanlarını verimli geçirmeleri için Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed ( S.A.V.) hayatı ve İslamiyet'in temel bilgilerinin verildiği Kuran Kursu, gitar, saz ve resim kursları dışında kadınlarımıza yönelik dikiş-nakış kursumuz devam ediyor. Bunun dışında Yeşil Konaklarda eğitim gören çocuklarımızın toplumla kaynaşmaları ve kendi aralarındaki iletişimi daha güçlü kılmaları adına futbol turnuvası gibi sportif etkinlikler düzenleniyor. Bu hizmetlerimizi artırarak sürdüreceğiz. Beni burada en fazla mutlu eden anne ve babalarımızın da çocuklarımız gibi heyecanlı ve onlar gibi öğrenmeye aşık olmalarıdır" sözlerini kaydetti.

GECEDE İZLEYİCİLER GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Yeşilyurt (Çırmıktı), Gündüzbey, Şahnahan, Topsöğüt ve Dilek Yeşil Konak öğrencileri tarafından hazırlanan kapanış programında, Gündüzbey Yeşil Konak'ta eğitim gören öğrencilerin işaret diliyle sahneledikleri "Yetim Kız" ilahisi ile Safinaz Nur Polat tarafından okunan "Bir Şehidin Annesine Mektubu" adlı şiir büyük ilgi gördü. Gösterilerini kusursuz bir şekilde sergileyen öğrenciler tarafından seslendirilen ilahiler ve şiirler katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Leyla Karabulut'un şehitler için özel olarak hazırladığı mektubu okuduğu sırada bazı izleyiciler göz yaşlarına hakim olamadı. Kapanış törenindeki etkinlikleri başarılı bir şekilde kendilerini izlemeye gelenlerle buluşturan öğrencilerin samimiyeti ve içtenlikleri büyük takdir gördü. Törenin sonunda TEOG sınavlarında başarılı olan öğrencilere çeşitli ödüler verildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur Polat Gündüzbey Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
title