Haberler

Yaz Kur'an Kursu Gülüç'te Düzenlenen Törenle Açıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Beldesi’nde yaz Kur’an kursunun açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Beldesi'nde yaz Kur'an kursunun açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törende Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ve eşi ışıl Demirtaş tarafından kursa katılan erkek öğrencilere tişört kız öğrencilere ise başörtüsü hediye edildi.

Kdz. Ereğli ilçesindeki Yaz Kur'an Kursları Gülüç beldesinde Yaz Kur'an düzenlene tören ile açıldı.

Törene Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ve eşi Işıl Demirtaş, Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, Mahalle Muhtarları, Belediye Meclis üyeleri, mahalle halkı, öğrenciler ve davetliler katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından kursun açılış konuşmasını yapan Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, çocukların Dünyevi bilgiler kadar uhrevi bilgilere de ihtiyaç duyduğunu söyledi. Albayrak konuşmasında "Bugün çok önemli bir günün başlangıcındayız. Yaradan Mevla'mızın Kur'an ayetlerini öğrenmek üzere sadece öğrenmek değil, onu gönlümüze yazmak üzere 'Gel Bu yaz Kur'an-ı gönlüne yaz'. Kur'an-ı gönlümüze yazdığımız zaman bizim ömür boyu hem dünyevi hem de uhrevi mutluluk yolumuz açılmış olur. İnsanın hayatında öğrendikleri şeyler arasında dünyevi ağırlıklı olan bilgiler var. Bunları zaten öğretmenleriniz sizlere okullarınızda veriyor. Eğitimimiz bunun öngörüyor. Ama insanın nasıl k i yemeğe içmeye ihtiyacı olduğu gibi bir de manevi dünyasında da bir şeylerin olması gerekiyor. Bu manevi dünyasında ki eksikliği burada camilerde veya okullarımızda düzenlenen yaz kuran kursları dolayısıyla o bilgileri bizler, o eksikliğimizi burada alıyoruz" dedi.

Çocukların yaz aylarında hem eğlenip hem de Kur'an-ı Kerim öğrenmelerinin ahlaklı bireyler yetişmesi için büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Cami İmamlarına ve çocuklara her türlü desteği vereceklerini söyledi. Demirtaş törende yaptığı konuşmasında "Belirli bir dönem geçirdiğiniz okullarınız bitti, yorgunluğunuz var. Ama burada sıkılmayacaksınız. Değerli hocalarımız sizlere Kur'an-ı Kerimi öğretecekler, sürelerimizi öğretecekler. Burada oynamak amacıyla top da temin edeceğiz. Hiç sıkılmadan Kur'an bilgilerimizi surelerimizi değerli hocalarımız sayesinde öğreneceksiniz. Hocalarımız dini bilgiler doğrultusunda sizleri bu topluma ahlaklı birer bireyler olarak yetiştirecekler. Ben burada kursun düzenlenmesinde katkısı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ve eşi Işıl Demirtaş törene katılan davetlilerle birlikte erkek öğrencilere tişört, kız öğrencilere ise başörtüsü hediye etti.

Hediyelerini alan öğrenciler ilk derslerini yapmak üzere camiye girdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Gülüç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title