Haberler

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılış Töreni

Başbakan Binali Yıldırım, "Vatandaşlarımızın geleceği için, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için, canımızla kanımızla mücadelemize devam edeceğiz.

Başbakan Binali Yıldırım, "Vatandaşlarımızın geleceği için, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için, canımızla kanımızla mücadelemize devam edeceğiz. Bu ülkeyi ne bölücülere ne de darbecilere asla teslim etmeyeceğiz." dedi.

Yıldırım, İstanbul Boğazı'na inşa edilen dünyanın en geniş köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Otoyolu'nun hizmete açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşünü çekemeyenlerin olduğunu söyledi.

Bu kişiler çekemese de onların planı varsa, Hakkın da halkın da bir planı olduğunu dile getiren Yıldırım, halkın desteği oldukça, kendilerine karada da havada da denizde de ölüm olmadığını anlattı.

"Bu ülkeyi ne bölücülere ne de darbecilere teslim etmeyeceğiz"

Başbakan Yıldırım, çok önemli bir eseri hayata geçirdiklerini vurgulayarak, "Ancak bununla işimiz bitmiyor. Daha çok işimiz var. Biliyorsunuz Sultan Fatih Mehmet gemileri karadan denize indirdi. Onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları da trenleri denizin altından geçirdi. Arabaları da denizin altından geçiriyor. Fatih'in torunlarına da bu yakışır. Kıskanıyorlar. Çekemiyorlar. Varsın kıskansınlar. Biz vatandaşlarımızın geleceği, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için canımızla, kanımızla mücadelemize devam edeceğiz. Bu ülkeyi ne bölücülere ne de darbecilere asla teslim etmeyeceğiz." diye konuştu.

"Memleketimizi dünyada parmakla gösterilen ülkeler arasına sokacağız"

Yıldırım, Yavuz Sultan Selim'in bir sözünü hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Yavuz Sultan Selim şunu söylüyor; 'Biz bunca meşakkate alkış uğruna katlanmadık. Halis niyetimiz rızayı ilahidir.' Bizim de niyetimiz rızayı ilahidir. Hakkın, sizin rızanızdır. İşte böyle inanmış bir millet olduğu müddetçe, biz hiçbir zorluğa pabuç bırakmayız, her türlü zorluğun üstesinden geliriz. Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın, medeniyet yolculuğunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Hanımlar, 15 Temmuz gecesini unutmuyoruz. Hepiniz sokaktaydınız. Hepiniz demokrasi nöbetindeydiniz. Ülkeye, Türkiye'ye sahip çıktınız. Gençler ülkemize sahip çıktınız. Hepinizden Allah razı olsun."

Eserin yapılmasında emeği geçenler olduğunu dile getiren Yıldırım, "Emeği geçen yüklenici firmaya, ayrıca Ulaştırma Bakanlığının Bakan başta olmak üzere, görev yapan tüm bakanlarına, tüm çalışanlarına, Karayollarına teşekkür ederim. Ama en büyük emek, gayret, bu projelere karar veren, bize önderlik yapan Recep Tayyip Erdoğan'ındır. Sayın Cumhurbaşkanım, liderliğinizde daha çok ama çok projeler gerçekleştireceğiz. Memleketimizi dünyada parmakla gösterilen ülkeler arasına sokacağız. Yapar mıyız? İşte bu inanç, bayrak oldukça üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yok." ifadelerini kullandı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Yavuz Sultan Selim Binali Yıldırım İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title