Haberler

Yaşlı Çift Sosyal Duyarlılıkla Sıcak Yuvaya Kavuştu

Kredi borcu nedeniyle tek gelir kaynakları olan maaşlarına konulan haciz sonucu kiralarını ödeyemeyip evsiz kalan çifte, bu süreçte önce felç tedavisi için başvurdukları hastane yönetimi, ardından da İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sahip çıktı.

RAMAZAN ERCAN - Kredi borcu nedeniyle tek gelir kaynakları olan maaşlarına konulan haciz sonucu kiralarını ödeyemeyip evsiz kalan çifte, bu süreçte önce felç tedavisi için başvurdukları hastane yönetimi, ardından da İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sahip çıktı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Buca ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Mehmet Bakkal, oğlunu evlendirebilmek için bankadan 10 bin lira kredi çekti. Bunu ödeyemeyince maaşı haczedilen Bakkal, eşi Naime Bakkal ile zorlu günler yaşamaya başladı.

Komşularının desteğiyle yaşama tutunan, bir süre sonra da kirada kaldıkları evden çıkarılan çiftten Naime Bakkal, birkaç ay önce felç geçirdi.

Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Naime Bakkal, Nöroloji Servisi'ne yatırıldı. Burada 12 gün tedavi gören Bakkal'ın ve eşinin gidebilecek bir yerinin olmadığının öğrenilmesi üzerine yaşlı çift, hastanenin Palyatif Bakım Merkezi'ne yerleştirildi.

Burada yaklaşık 3,5 ay kalan çiftle ilgilenen hastanenin sosyal hizmet uzmanı İzzettin Atmız, durumu Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü'ne bildirdi. Yapılan sosyal inceleme ve görüşmeler süreci sonunda Naime ve Mehmet Bakkal çiftine Buca Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalacak yer bulundu.

Yaşlı çift, hastane ambulansıyla huzurevine yerleştirildi.

-"Allah hepsinden razı olsun"

Mehmet Bakkal, oğlunun düğününü yapabilmek için çektiği krediyi ödeyemeyince maaşına haciz konulduğunu, yaklaşık 3 yıldır maaşını alamadığını anlattı.

Komşularının yardımıyla geçindiklerini, işsiz olduğu için zor günler yaşadıklarını ifade eden Bakkal, oğlunun da ekonomik durumunun iyi olmaması nedeniyle kendilerine yardımcı olamadığını kaydetti.

Eşinin felç geçirmesi nedeniyle gittikleri Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kendileriyle yakından ilgilendiklerini, tedavi sonrasında da burada kaldıklarını dile getiren Bakkal, "Palyatif Bakım Merkezi'ne, nöroloji servisine, sosyal hizmet uzmanı İzzettin Bey'e, tüm hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bizimle çok yakından ilgilendiler, kalacak yer sağladılar. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Bakkal İzmir Buca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title