Haberler

Yaşar Üniversitesinde İşletme Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

Yaşar Üniversitesi (YÜ) 2012-2013 güz döneminde Türkiye'nin ikinci İşletme Mühendisliği yüksek lisans programını başlatıyor.

Yaşar Üniversitesi (YÜ) 2012-2013 güz döneminde Türkiye'nin ikinci İşletme Mühendisliği yüksek lisans programını başlatıyor.

YÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversitelerin mühendislik, iktisadi ve idari bilimler, fen edebiyat, iletişim, mimarlık ve hukuk fakültelerinden mezun kişilerin başvurabileceği programla bölgesel ve ulusal kalkınmaya hizmet edecek gençler yetişecek.

İşletme Mühendisliği yüksek lisans programı için kayıtların 5 Eylül tarihine kadar devam edeceğini duyuran YÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Behzat Gürkan, işletme mühendisliğinin yeni bir pazarlama yöntemi olan inovasyon temelli yeni iş kolları ve ticari işletmelerin tasarımı ile ilgili olduğunu belirtti.

Gürkan, "İşletme mühendisliği yüksek lisans programında yeni iş alanları ve pazarlar oluşturmaya yönelik derslerin yanında endüstri mühendisliği, işletme, matematik, hukuk anabilim dallarında açılan lisansüstü programlardaki dersler yer almaktadır. Bu derslerin içeriklerinin düzenlenmesinde TÜBİTAK'ın İl Yenilik Platformları, Kalkınma Bakanlığının Bölgesel İnovasyon Stratejileri Çalışma Komisyonları, üniversite rektörlerinin Ulusal İnovasyon Girişim Projesi, İhracatçı Birliklerininin İnovasyon Akademisi ve KOSGEB'in Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programlarında vurgulanan temel ihtiyaçlar dikkate alınmıştır" dedi.

Muhabir: Zeynep Hoşgörür

Yayıncı: Bahri Okumuş - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title