Haberler

Yaşlılara sokağa çıkma izni verilince soluğu çiçekçide aldılar

Güncelleme:

Çanakkale'de, yeni tip korona virüs (Covid-10) salgını nedeniyle yaklaşık 50 gündür evden çıkmalarına izin verilmeyen 65 yaş ve üstü vatandaşlar, bugün ilk kez Anneler Günü'nde belirli şartlar altında dışarıya çıkmalarına izin verildi.

Çanakkale'de, yeni tip korona virüs (Covid-10) salgını nedeniyle yaklaşık 50 gündür evden çıkmalarına izin verilmeyen 65 yaş ve üstü vatandaşlar, bugün ilk kez Anneler Günü'nde belirli şartlar altında dışarıya çıkmalarına izin verildi.

65 yaş ve üstü yaklaşık 7,5 milyon kişi, 50 günün ardından bugün 4 saat boyunca evlerinin çevresinde olmak kaydıyla dışarı çıktı. Çanakkale'nin Biga ilçesinde uzun zaman sonra dışarı çıkan yaşlılar, Anneler Günü nedeniyle eşlerine çiçek almak için çiçekçilerin yolunu tuttular.

"Çiçeği görünce çok sevinecek, takdir edecek beni"

Hem hava alma hem de birkaç eksiğini tamamlamak için dışarıya çıkan 86 yaşındaki Hasan Tahsin, yolda çiçekçiyi görünce, eşine Anneler Günü hediyesi almak için içeriye girdi. Eşinin rahatsız olduğunu ve çiçekleri görünce mutlu olacağını belirten Sezer, "2 aydır sokağa çıkamadım. Bugün yaşlılara izin verdiler, ben de çıktım. Fakat Anneler Günü olmasından dolayı hanıma çiçek aldım ve hediye olarak götüreceğim. Sağlık ve afiyetler diliyorum. Hanımda rahatsızlandığı için bugün çıkamadı. Çiçeği görünce kalben çok sevinecek, taktir edecek beni" dedi.

"Hanıma sürpriz olsun diye onu dışarı çıkartamadım"

60 gündür dışarı çıkmadığını belirten 68 yaşındaki Selahattin Kavaz, "2 aydır ilk defa dışarı çıkıyorum. Sağlık Bakanımıza Anneler Gününe iznimizi denk getirdiği çok teşekkür ederim. Hanımı daha dışarı çıkartamadık. Çiçeği görmesin diye sürpriz olsun istedim. Çiçeği götürünce onu da çıkartacağım sokağa. Sağlık Bakanımıza tekrar çok teşekkür ederim" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Hasan Tahsin Anneler Günü Çanakkale Biga Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title