Haberler

Yangında küle dönen evde bir tek Kur'an-ı Kerimler zarar görmedi

Güncelleme:

Antalya Manavgat'taki orman yangınları, bazı yerleşim yerlerini de etkiledi. Yangından etkilenen bölgelerden olan Aşağıışıklar Mahallesinde, işitme engelli olan ve cihazla iletişim kurabilen Ramazan Aydın'a ait olan 2 katlı müstakil ev yanarak tamamen küle döndü. Yangında küle dönen evde bulunan Kur'an-ı Kerimlere ise hiçbir şey olmadı. Söndürme çalışmaları sonrası evine giren Aydın, Kur'an-ı Kerimleri görünce şoke oldu.

Manavgat'ta 28 Temmuz Çarşamba günü, Aşağışıklar Mahallesi'nde bulunan evinden Çolaklı Mahallesi'nde olan yangına su taşımak için giden işitme engelli Ramazan Aydın, daha sonra evine geri döndü. Bir süre sonra koku ve seslere uyanan Aydın, yangının mahallesine doğru geldiğini anladı.

HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI

Aydın, ailesi ile birlikte bahçedeki hayvanlarını bir araca yükleyip güvenli bölgeye gitti. Talihsiz adam, bir süre sonra evinin olduğu bölgeye gelince itfaiye ekiplerini gördü. Yangından, Aydın'ın da evi etkilenmişti. İtfaiye ekipleri alevleri kontrol altına alsa da Aydın'ın evi küle döndü. Soğutma çalışmaları sonrası evine giren Ramazan Aydın, hayatının şokunu yaşadı. Tamamen küle dönen evde yanmayan tek şey içerideki odada bulunan Kur'an-ı Kerimlerdi.

"İNŞALLAH KUR'AN-I KERİMLER YANMAMIŞTIR"

Yanan evini görünce tek temennisinin Kur'an-ı Kerimlerin yanmamış olması olduğunu söyleyen işitme engelli afetzede Ramazan Aydın, "Çarşamba akşamı arkadaşımla birlikte Çolaklı'daki yangına su götürmek için gittik. 00.00 gibi eve döndük. Yattıktan sonra koku gelmeye başladı. Saat 02.00 gibi babam beni aradı. Yangın var dediler. Baktık buraya doğru geliyor, bahçenin arkasında 300'e yakın tavuk ve keçilerimiz vardı onları bir arabaya bindirdik ve bölgeden uzaklaştık. Canımızı zor kurtardık. Daha sonra evimin olduğu yere geldik. İtfaiye araçlarını gördüm. Evim yanıyordu. Söndürdüler, zor girdim eve baktım hiçbir şey kalmamış. Her şey yanmış. Evi geziyordum, İnşallah Kur'an-ı Kerimler yanmamıştır dedim. Bir baktım gerçekten yanmamış. Bir tanesi bile yanmamış. Evimin içerisinde hiçbir şeyim kalmadı, kül oldu. Bir tek Kur'an-ı Kerimler yanmadı" ifadelerini kullandı.

İşte küle dönen evden kareler;

Yangında küle dönen evde bir tek Kur'an-ı Kerimler zarar görmedi

Yangında küle dönen evde bir tek Kur'an-ı Kerimler zarar görmedi

Yangında küle dönen evde bir tek Kur'an-ı Kerimler zarar görmedi

Yangında küle dönen evde bir tek Kur'an-ı Kerimler zarar görmedi

Yangında küle dönen evde bir tek Kur'an-ı Kerimler zarar görmedi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Ramazan Aydın Manavgat Antalya Aydın Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500

Yorumlar (41)

Prens Kâmil :

Yarın başka bir evde yanmamış bir incil bulursak topluca hristiyanlığa mı geçelim?

822
415
yanıtYanıtla
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Çıkarları varsa ona da var onlar.

yanıt28
yanıt47
by nokta :

dini bütün adam anlar dini bütün olmayanın anlamasını beklemiyoruz

yanıt1
yanıt1
qqclicks :

Allah sana hidayet (dogru olanla yanlis olani ayirt edebilme yetisi) nasip etsin. yarin obur gun aldigimiz nefesin, baktigimiz nesnelerin ... hepsinin hesabi sorulacak... tevbe et kamil, tevbe, tevbe kapisi her zaman acik insaAllah...

yanıt1
yanıt1
Şems leyl:

Bulursak da şaşırmayıniz kıt akıl. Biz İncilin de varlığına İman ettik.

yanıt1
yanıt2
yiğit :

BİRİSİ SANA Bİ YERE Mİ GEÇ DEDİ Kİ ?

yanıt1
yanıt0
Rasim Yilmaz:

Anlamak istemeyen maddi koşulları hayatinin merkezine koyan insanlara bu tür şeyler ,abez gelir.Sebebi teslimiyet yok .Herseyi bilimsel olarak yaklaşan insanlar , manevi, dini değerlerini bir kenara bıraktığı sadece bilimin ışığında materyalist düşünce , arka olandaki gücü yani Rabbimizi unutmamiza vesile oluyor neden diye düşünüp kaliyoruz.Halbuki burdaki durum sadece ve sadece inananlarin ibret almasi için bir örnektir görmek isteyene. Inanmayan ay ortadan yarilsada inanmamistir.

284
55
yanıtYanıtla
Kobra Murat :

Ben inanmak istiyorum, o yuzden soruyorum. Ayni odada bulunan yatagin bir kismi yanmis, yastigi da biraz is olmus. Bundan nasil ibret cikarmak gerek? Ya da bu gariban adamin evi barki yanmis ama kuran yanmamis. Bu garibana bir mesaj mi?

yanıt0
yanıt2
Rasim Yilmaz:

O kadar materyalist olmuşki insanlar nasil yanmaz çakmağı cak bakalim yaniyirmu diyen var.Allahi hicbirsey o istemedikçe gerçekleşmez yaprak kımıldamaz ve ayrica bütün ortam oluşturulsun sebepler bir araya getirilse dahi sonuç yine alinamaz.O istemedigi ruhsat vermediği surette.Nedeni ise Kuran-i Kerimi biz indirdik biz koruyagiz buyuruyor...Buradaki hikmet yanmis olsa yanadabilir hâşâ koruyamadimi diyeceğiz.insanoğlu ders çıkarsın ibret alsin.Anlamak isteyenlere bu bir mesajdir...

245
46
yanıtYanıtla
bekir yapici:

yani senin söylemine göre bu yanginlari sel felaketlerini depremleri bize Allahmi reva gördü allahmi istedi bize dersmi verdi demek istiyorsun acik ol cevabini alirsin Allah kullarina eziyet zulüm etmez birakin insanlari korkutmayi dinimize olmayan manalar yüklüyorsunuz 21. yüzyil uzay caginda genc nesli dinden sogutuyorsunuz,

yanıt0
yanıt0
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title