Haberler

Türk Kadınları Prenses Mary'den Destek İstediler

28 yaşındaki Sinem Fener Demirhan'ın eski eşi tarafından kurşunlanarak öldürülmesi, kadınları ayaklandırdı.

28 yaşındaki Sinem Fener Demirhan'ın eski eşi tarafından kurşunlanarak öldürülmesi, kadınları ayaklandırdı. Türk kadınları kadına yönelik şiddetin önlenmesi için daha etkili çalışmalar yapılmasını, bu konuda fonu bulunan Prenses Mary'(SNA)

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

KOPENHAG'a bağlı Hvidovre şehrinde 28 yaşındaki Sinem Fener Demirhan'ın ayrıldığı eşi Harun Fener tarafından silahla vurularak öldürülmesi kadına yönelik şiddet olaylarını tekrar gündeme getirdi. Kadına ve çocuklara yönelik şiddet olaylarına karşı kurduğu Mary Fonu ile çalışmalar yapan Veliaht Prens Frederik'in eşi Prenses Mary'den destek isteyen Türk kadınları, kadına yönelik şiddete dur denilmesi için kampanya başlattılar. Tüm Türk kuruluşlarına kampanyaya destek vermeleri çağrısında bulunan Fatma Kara "kadınlara yönelik şiddete son verilsin. Biz anneyiz, erkek olarak sizi dünyaya getiren kadındır, annedir. Sinem Demirhan kardeşimize yüce Allah'tan rahmet ailesine sabır diliyoruz. Bugün Danimarka'da yaşanan acı olay bizi ve olaya tanık olan Danimarkalıları yasa boğdu. Tabi olaydan orada bulunan çocuklar da tanık olarak çok etkilendiler. Onların yaşayacakları travmayı düşünmek bile istemiyorum. Sinem'in çocuğunu ve yaşayacağı travmayı düşünüyorum. Benim de bir anne olarak, kendime, çocuklarıma, eşime ve topluma karşı sorumluluklarım var. Karşımızdaki insanların haklarına saygılı olmak zorundayız"dedi.

BİZİ TÜKENTEN ERKEKLERİN NESLİ DE TÜKENİR

Sinem ve nice kadınların hayatlarının katledildiğine dikkat çeken Fatma Kara "kadınların yaşam hakları kısıtlandı,eğitimi engellendi ve sonuçlar, faturası çok acı bir şekilde annelere ödetiliyor. Şöyle bir etrafımıza bakalım, ne güzel eller var. Bu ellerden bir tanesi de Prenses Mary'in   elleri. Şefkat ile kimsesiz çocukları içtenlikle seviyor. Şiddet mağduru kadın ve çocuklara yardım eli uzatıyor. Neden etrafımıza bakarak, biraz da okuyarak sevmenin ne kadar kutsal olduğunu, severek ve disiplin kavramındaki çerçeve içerisinde karşımızdaki kişinin haklarını göremiyoruz. Sinem kardeşimiz çok yardımsever iyi bir insandı, cici bir kızımızdı. Onun da yaşamaya hakki vardı. Minik oğluna annelik yapmaya hakkı vardı. Şimdi bu yarayı kim saracak? Cehalet mi?, tabi ki asla. Yine bu yarayı toplum olarak biz sarmaya çalışacağız. Sevgi ve şefkat ile, ama biliyorum ve biliyoruz ki Sinem'in annesinin yarası ve acısı hiç dinmeyecek. Artık yeter. Kadına şiddete son verilsin. Erkekler neslinizi tüketmeyin. Biz ölürsek siz de yok olmaya mahkumsunuz"dedi.

Fatma Kara, Prenses Mary'e de çağrıda bulunarak, yaptığı güzel çalışmaları biraz da göçmenlere yönlendirmesini istedi. Prenses Mary, düğün hediyesi paralarla oluşturduğu Mary Fonu aracılığı ile şiddet mağduru kadın ve çocuklara yardım ediyor, şiddetin önlenmesi için çalışmalar yürütüyor.

YARDIMSEVERDİ

28 yaşında geride bir çocuk bırakan Sinem Demirhan, yardımsever, eli bol bir insandı. Geçtiğimiz ay düzenlenen Anadolu Kültür Günlerine, Soma faciasında yakınlarını kaybedenlere maddi yardımlarda bulunmuş Yılın İş Kadını seçilmişti. Sinem Demirhan'a ödül veren Anadolu Kültür Etkinlikleri Kuruluşu Başkanı Nail Ad "sinem hanım genç ve yardımsever bir insandı. Etrafında çok seviliyordu. Ülkemizin ve toplumumuzun tanıtımı için düzenlediğimiz faaliyete hiç düşünmeden destek vermiş ayrıca hayatını kaybeden Soma madencilerinin çocuk ve aileleri için para toplayarak yardımda bulunmuştu. Geride güzel şeyler bıraktı"dedi

Yakalanan cinayet zanlısı Harun Fener ise tutuklanma talebi ile mahkemeye çıkarılacak

Kaynak: Scandinavianagency.com / Yaşam

Prenses Mary Fatma Kara Soma Yaşam Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title