Haberler

Tarsus Belediyesi, Şehirde Kişi Başına Düşen Yeşil Alan Miktarını Artırıyor

Güncelleme:

Tarsus Belediyesi, park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarıyla şehirde kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırarak vatandaşların daha sağlıklı ortamda vakit geçirmelerini sağlıyor.

Tarsus Belediyesi, şehirde kişi başına düşen yeşil alan miktarını yükseltmek ve vatandaşların daha sağlıklı ortamda vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın kentteki yeşil alanların sayısını artırmaya yönelik çalışmaları sayesinde Tarsus'a 1600 günde 27 futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan kazandırıldı. Vatandaşların hizmetine sunulan ve içerisinde Kardeş Şehir Valkaneş Parkı ve Karavan Park gibi büyük projelerin de yer aldığı yeni parklarla birlikte Tarsus'taki toplam park sayısı 338'e yükselirken, Tarsus Belediyesi'nin sorumluluk alanındaki yeşil alan miktarı toplam 1.940.050 metrekareye, kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarı ise 8.1 metrekareye çıktı.

YENİ PARKLAR AÇILDI, VAR OLANLAR YENİLENDİ

Atatürk ve Altaylılar Mahallesi'nde yeni yeşil alan ve park oluşturmak üzere çalışmalarına devam eden ekipler, bunların yanı sıra diğer parklarda çocuk oyun alanları, dinlenme ve oturma alanlarını yenileyerek, sert zemin düzenlemeleri, peyzaj düzenlemeleri, panel çit montajları ve duvar boyama çalışmaları ile birlikte çeşitli bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdi.

"VATANDAŞLARIMIZIN DOĞAYLA İÇ İÇE OLABİLECEĞİ, SAĞLIKLI VE HUZURLU BİR ÇEVRE SUNMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

Tamamlanan parklar ve hayata geçirilecek yeni yeşil alan projeleri ile vatandaşların nefes alabilecekleri, çocukların gönüllerince koşup oyun oynayabileceği alanları kente kazandırmayı amaçladıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Yaşadığımız kente ve doğasına saygı duyuyoruz. Bu sebeple Tarsus'a yeni parklar kazandırmaya, var olan yeşil alanları yenileri ile artırmaya devam ediyoruz. Sayısını 338'e çıkardığımız parklarımız ile kentimizi güzelleştiriyoruz. Bu da bizler için gurur verici bir tabloyu ortaya koyuyor. Yeşil alanları artırmak, Tarsus'un geleceğini şekillendirmek için attığımız önemli bir adımdır. Vatandaşlarımızın doğayla iç içe olabileceği, sağlıklı ve huzurlu bir çevre sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ancak biz diyoruz ki bunlarla yetinmeyeceğiz, kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarını yükselterek çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: ANKA / Yaşam

Tarsus Belediyesi Tarsus Belediye Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title