Haberler

Şimdilik 'Dostlar' Ziyaret Edebiliyor

SAKARYA'nın Sapanca İlçesi'nde işadamı Ahmet Şahin'in hobi olarak kurduğu ve içinde 'pony atlar, geyik, karaca, yaban koyunu, flamingo, yaban kazları' gibi çeşitli hayvanların barındığı 'Doğa Park' adlı çiftliğinde ilki geçen yıl yapılan 'Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi'nin ikincisi başladı.

SAKARYA'nın Sapanca İlçesi'nde işadamı Ahmet Şahin'in hobi olarak kurduğu ve içinde 'pony atlar, geyik, karaca, yaban koyunu, flamingo, yaban kazları' gibi çeşitli hayvanların barındığı 'Doğa Park' adlı çiftliğinde ilki geçen yıl yapılan 'Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi'nin ikincisi başladı. Yerli ve yabancı 11 ülkeden 35 ressam, mozaik, heykel sanatçısının biraraya geldiği kolonide 5 gün geride kalırken, sanatçıların eserleri de bir bir ortaya çıkmaya başladı.

'Sanat ve sanatçı dostu' olarak bilinen işadamı Ahmet Şahin'in himayesinde ilki geçen yıl gerçekleştirilen 'Portakal Çiçeği II. Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi'nin ikincisi 2 Haziran'da başladı. Geçen yılki etkinlik, toplam 19 sanatçının katılımıyla gerçekleşirken, kolonide ortaya çıkan yapıtların sergisi de Aralık 2009'da İstanbul'da Rahmi M. Koç Müzesi'nde sanat severlerle buluştu.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ahmet Şahin'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Ankara'daki Portakal Çiçeği Residence sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Portakal Çiçeği II. Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi'ne bu yıl 11 ülkeden 35 sanatçı davet edildi ve tamamı katıldı. Katılımcılar arasında güzel sanatlar fakültelerinden öğretim görevlileri ve öğrenciler de yer aldı.

ŞİMDİLİK 'DOSTLAR' ZİYARET EDEBİLİYOR

Etkinliğe ve sanatçılara ev sahipliği yapan Doğa Park Sapanca Gölü kıyısında 20 dönüm arazi üzerine kurulmuş gerçek bir doğa cenneti. Yüzlerce hayvan ve bitki türünün yer aldığı Doğa Park'ın kurucusu Ahmet Şahin, imkanları ölçüsünde sanata ve sanatçıya bu tür imkanlar sağlamaya devam edeceğini söyledi. Şahin, Doğa Park'ta doğadaki bazı hayvanları biraraya topladıklarını, ayrıca zengin bir bitki örtüsünün de bulunduğunu belirterek, burasını şimdilik sadece özel dostlarının ziyaret ettiğini söyledi. Doğa Park'ın tanıtımının ilerde daha geniş kapsamlı yapılabileceğini de dile getirdi.

KATILAN SANATÇILAR VE ÜLKELERİ

Bu yıl Portakal Çiçeği II. Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi'ne katılan sanatçılar ve ülkeleri şöyle:

- Akdoğan Topaçlıoğlu - Türkiye / Ressam

- Anar Eyni - Azerbaycan / Heykeltraş

- Ayşe Akhan - Türkiye / Fotoğraf Sanatçısı

- Berrak Aktan - Türkiye / Ressam

- Catherine Feller - Fransa / Ressam-Hat Sanatçısı

- Claudia Chianucci - İtalya / Heykeltraş

- Dilara Şahin - Türkiye / Ressam

- Dilek Özmen - Türkiye / Ressam

- Erkan Geniş - Türkiye / Ressam

- Emel Bozkurt - Türkiye / Ressam

- Feride Hacıbektaşoğlu - Türkiye / Heykeltraş

- Feridun Işıman - KKTC / Ressam

- Gazanfer Bayram - Makedonya / Mozaik Sanatçısı

- Gülay Kakşi - Türkiye / Ressam

- Gülay Yüksel - Türkiye / Ressam

- Hasan Pekmezci - Türkiye / Ressam

- Hüsamettin Esen - Türkiye / Ressam

- Hüseyin Elmas - Türkiye / Ressam

- Işıl Özışık - Türkiye / Suluboya Ressam

- İbrahim Çoban - Türkiye / Ressam

- Kadir Şişginoğlu - Türkiye / Ressam

- Leyla Sabah - Türkiye / Ressam

- Mario Bernardini - İtalya / Ressam-Seramik Sanatçısı

- Nur Gökbulut - Türkiye / Ressam

- Orhan Gürel - Türkiye / Suluboya Ressam

- Orhan Osmani - Makedonya /Mozaik Sanatçısı

- Önder Aydın - Türkiye / Ressam

- Rosie Newman - İngiltere / Ressam

- Serap Gümüşoğlu - Türkiye / Heykeltraş

- Stoja Radjenovic - Sırbistan / Ressam

- Şükran Pekmezci - Türkiye / Ressam

- Tanja Zhekov Bahaturova - Bulgaristan / Ressam

- Tülin Akgül - Türkiye / Cam - Heykel

- Umut Devrim Can - Türkiye / Heykeltraş

- Zarko Jakimovski - Makedonya /Ressam

Ebru UYGUR- Zeynep YENİCE/SAPANCA -Sakarya, DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

Bakmadan Geçme

7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı? Ligde puanlar eşit olursa kim şampiyon olur 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title