Haberler

Palandöken: "Veliler servisleri sürekli kontrol etmeli"

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle öğrenci velilerini uyaran ve okul servis aracı kriterlerinin önemine vurgu yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Okula servisle ulaşım sağlayacak olan öğrenci velileri okul servis araçlarını, sürücülerini ve uygulanması zorunlu...

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle öğrenci velilerini uyaran ve okul servis aracı kriterlerinin önemine vurgu yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Okula servisle ulaşım sağlayacak olan öğrenci velileri okul servis araçlarını, sürücülerini ve uygulanması zorunlu kriterlerin takibi yapmalı" dedi.

Kayıt dışı çalışan servislerin hayati tehlikelere yol açtığını belirten TESK Genel Başkanı Palandöken, "Her öğrenci için mutlaka üç nokta emniyet kemerinin olması ve taşıtlarda yardımcı personel bulundurulması zorunlu. Serviste bulunması zorunlu olan rehber personelin dönem sonuna kadar bulunduğunun takipçisi olunmalı. Tüm servis sürücülerinin psikoteknik değerlendirme raporu olmalı. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın güvenliği için veliler çocuklarını okula kayıt ettirip servis anlaşması yaparken okul servis belgesi ve kaydı istemeli. Çünkü kayıt dışı çalışan servislerin hayati tehlikelere yol açabileceği unutulmamalı" ifadelerini kullandı.

"Çocukların güvenliği her şeyden önemli"

Okul servis araçlarında dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin uyarıda bulunan Palandöken, "Okul servis araçlarının yönetmeliğe uygun olup olmadığı, her eğitim-öğretim yılının birinci ve ikinci dönemi başlangıcında valilik ve kaymakamlıklar tarafından oluşturulan denetim komisyonu marifetiyle denetlenmekte. Ancak bu denetlemelerin yanı sıra velilerimiz de çocuklarının güvenliği için okul servis aracı kriterlerini kontrol ederek belgesiz, kaçak servislere karşı uyanık olmalı. Tüm okul servis araçlarının arkasında 'okul taşıtı' yazısı olması zorunlu. Öğrencilerin iniş ve binişleri sırasında yakılmak üzere en az 30 santimetre çapında kırmızı ışık veren bir lamba ve bu lambanın yakılması halinde üzerinde siyah renkte büyük harflerle 'DUR' yazısı okunacak şekilde olmalı. Öğrencilerin kolayca yetişebileceği camlar ve pencereler sabit olmalı. Okul servis araçlarında yönetmeliğe uygun sayıda ve nitelikte araç, gereç ve malzemeler her an kullanılabilir durumda olmalı. Taşıtlar temiz, bakımlı ve güvenli durumda bulundurulmalı" açıklamasında bulundu.

"Kriterlere uygun olmayan araçlar trafikten men edilir"

Kriterlere uygun olmayan araçların kontrollerde yakalanması durumunda trafikten men edileceğini hatırlatan Palandöken, "Okul servis araçlarının bakımları 6 ayda bir yapılır ve her yıl TÜV-TÜRK'ün kontrolünden geçmek zorunda. Muayenesi yapılmayan aracın servise çıkamaz. Bunlarla birlikte servis şoförlerinin mesleki yeterlilik belgelerinin olması zorunlu. Servis şoförlerinin sicillerin temiz olması, araç, gereç ve ekipman bilgisi gibi el-göz-ayak koordinasyonu becerisi, harita okuma, yol ve adres bilgisi, ilk yardım bilgisi, işçi sağlığı ve iş sağlığı ve güvenliği bilgisi gibi teknik bilgi ve becerisinin yanında meslek etiğine, insan ilişkilerine, iş disiplinine, kişisel bakım ve hijyene dikkat eden trafik kurallarına uyan, güvenliği gözeten bilhassa çocuklarla uygun iletişim kurabilmeleri çok önemli. Veliler servis şoförleri hakkında gördükleri eksiklik ve yanlışlıkları ilgili meslek odasına bildirmeli" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Bendevi Palandöken Palandöken Yaşam Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title