Haberler

(Özel Haber) Sokağa Bırakılan Köpeklere Sahip Çıkıyor

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Türkali köyünde İbrahim Engin adlı vatandaş, sokağa bırakılan köpeklerin bakımını sağlıyor.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Türkali köyünde İbrahim Engin adlı vatandaş, sokağa bırakılan köpeklerin bakımını sağlıyor.

Türkali köyü Küçük Ağız mevkiinde bahçesine yaptığı ve deniz sahiline yaptığı tesislerde günlerini geçiren İbrahim Engin adlı hayvansever vatandaş, başkaları tarafından atılan köpekleri besleyerek insanlık görevini yaptığını söylüyor. Köpeklerin aç kalmasına gönlünün razı olmadığını ifade eden Engin, köpeğinin her gün arabasının arkasından kilometrelerce koştuğunu ifade etti. Engin, "Benim için bu hayvanlar insandan daha değerlidir. Nereye çıkarsam çıkayım dağ, taş, bayır, düz peşimden ayrılmazlar. Köpeğim arabamın arkasından koşarak gelir. Bir gün gaz almaya gidiyordum. Benzin istasyonunda oturup beni beklemiş. Arabayı görünce hemen kalktı ve peşimden devam etti. Çaycuma'ya nereye istersem peşimden geliyor. Bazı vatandaşlarımız hayvanlara hor bakıyor. Buraya gelip buradaki köpeklerin içine atıyorlar. Hayvanların bakımı da yok. Ben burada olduğum için hepsini doyuruyorum. Bana alışıyorlar peşimden geliyorlar. Vatandaşlara bir önerim var. Bu köpekleri buralara atmasınlar yazık günahtır. Bunlar bakıma muhtaç olan köpeklerdir. Vatandaşlarımızın hayvanlara duyarlı olmasını istiyorum" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

İbrahim Engin Zonguldak Kilimli Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title