Haberler

    Lise Öğrencileri Organik Gübre Üretti

    Söke Kaymakamlığı ile Söke Fatma Tüzzehra Orhun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen “Temiz Çevre, Sağlıklı Yaşam Projesi” kapsamında öğrenciler tarafından organik gübre üretildi.

    Söke Kaymakamlığı ile Söke Fatma Tüzzehra Orhun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen "Temiz Çevre, Sağlıklı Yaşam Projesi" kapsamında öğrenciler tarafından organik gübre üretildi.

    Söke'de lise öğrencilerinin hazırladığı organik gübre üretimi projesinde danışman öğretmenlerin yanı sıra 20 kişilik öğrenci grubu görev aldı. Söke Fatma Tüzzehra Orhun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçelerinde oluşturulan çukurlarda okulların yemekhanelerinden elde edilen organik atıklar toplanıyor. Çukurlarda sıkıştırma yöntemiyle bekletilen organik atıklar, organik gübreye dönüştürülüyor.

    Elde edilen organik gübreler bitkilere can vermeye başladı. Gübrelerin kullanımı için Söke Sağlık Meslek Lisesi bahçesinde organik üretim sahası oluşturuldu. Bu alanda sebze fideleri yine okul öğrencileri tarafından dikilirken, bu fidelere yine okul öğrencileri tarafından üretilen organik gübre kullanıldı. Söke Belediye tarafından Cumhuriyet Mahallesi Okul Sokakta oluşturulan yeşil alana da ağaç fidanları dikildi. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın da katılımıyla gerçekleştirilen fidan dikimine organik gübre üreten Sağlık Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri de katıldı.

    Dikilen fidanlara organik gübre atıldı.

    Öğrenciler tarafından üretilen gübrenin belediye yeşil alanında kullanılmasının ayrı bir anlam ve önem taşıdığını söyleyen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Daha yeşil bir Söke hedefimize adım yaklaşıyoruz. Son 15 gün için 100'ün üzerinde ağaç dikimi gerçekleştirdik. Atıl olan alanlarımızın tamamını yeşil alanlar olarak değerlendirmek istiyoruz. Bugünkü etkinliğimize kendi üretimleri olan gübrelerle katkı sağlayan öğretmen ve öğrencilerimize de teşekkür ediyorum" dedi.

    Örnek olmak istiyorlar

    Söke Fatma Tüzzehra Orhun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Turgut Şimşek, öğretmenler İlkay Örnek, Figen Edinsel, Aysun Üyükuş, Mehmet Avcı, Erol Dursun, Zeliha Yurtsever, Nahide Çelik, Sayime Ün çetin, Fahriye Kurt ve 20 öğrenci tarafından yürütülen proje başarıya ulaştı.

    Örnek çevre projesini geliştirmeyi ve örnek olmasını arzu ettiklerini belirten proje yürütücülerinden Figen Edinsel; "Çukurlarda biriktirdiğimiz organik atıkları compost gübreye dönüştürdük. Üretitiğimiz gübreyi değerlendirmeye başladık. Projede 20 kişilik öğrenci grubu bugün genişleyerek 150 kişiye çıktı. Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de projemize destek veriyor. Organik atıklar değerlendirildiği gibi, geri dönüşüme de büyük katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

    Kaynak: DailyMotion.com / Yaşam

    Söke Kaymakamlığı Süleyman Toyran Yaşam Haberler

    Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

    Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

    İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

    İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

    Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

    Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

    Bakmadan Geçme

    Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

    Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title