Haberler

Kırıkkale'de Mahalle Sakinlerinin Yol ve Su Problemi Çözülemedi

Güncelleme:

Kırıkkale'de Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, aylardır süren yol ve su problemlerinin çözülmemesinden şikayetçi. Su kesintileri ve hijyenik olmayan su deposu sorunlarıyla karşı karşıya kalan mahalle sakinleri, belediyeden çözüm talep ediyor.

Kırıkkale'de mahalle sakinlerinin yol ve su problemi, söz verilmesine rağmen çözülemedi. Mahallede yaşayan vatandaşlar, evlerinin şebeke hattına bağlı olan su deposunun hijyenik olmadığını belirterek, su kesintilerinin yaşandığını öne sürdü.

Kırıkkale şehir merkezindeki Karşıyaka Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar, aylardır süren yol ve su problemlerinin çözülmesi için belediyeye çağrıda bulundu. 15 gün önce sokağa çıkarak eylem yapan vatandaşlar, sıcak havalarda yaşadığı su probleminden dolayı belediyeye tepki gösterdi. Vatandaşlar, belediye görevlilerince sorunların çözüleceğine ilişkin 15 gün önce verilen sözün yerine getirilmediğini söyledi. Moloz döküm sahasına giden hafriyat kamyonlarının da havaya kaldırdığı tozdan rahatsız olduklarını belirten vatandaşlar, bazı günlerde akmayan su sorunun da çözülmesini istedi. Mahallede bulunan bazı evlerin şebeke hattına bağlanan su deposunun ise sağlıksız ve hijyen olmadığını öne sürdü.

Mahalle sakini Mithat Özkılıç, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların susuzluktan perişan olduklarını belirterek, eski su deposunun kaldırılmasını ve yerine sağlıklı deponun yapılmasını istedi.

"Ortada hiçbir şey yok"

Normal ihtiyaçlarını da karşılayamadıklarını anlatan Özkılıç, "Bu su deposunun kaldırılıp yeniden yapılmasını istiyoruz. Yollarımızın yapılmasını istiyoruz. 10 gün süre verdiler. Bekliyoruz ama daha hiç bir şey yok ortada. Deponun içinden de bir sürü madde çıktı. Onları biz temizledik ama yapacak bir şey yok. Su yok, su olmayınca ne yapacağız? Mecburen bunu kullanıyoruz. Başkanımızdan bunun değiştirilmesini istiyoruz. Yollarımızın yapılmasını istiyoruz. Su çok önemli. Su olmazsa hiçbir şey olmuyor. Normal ihtiyaçlarımızı dahi karşılayamıyoruz" dedi.

"Depodaki su da içilmiyor"

Belediye görevlilerinin söz verdiği halde problemin çözülmediğini belirten mahalle sakini Yaşar Deniz, "Gelen giden olmadı tozun içinde yaşıyoruz. Su bazen akıyor bazen de akmıyor. Bazen itfaiye su getiriyor. Deponun içinde de her şey var. Depodaki su da içilmiyor. Hiç değilse düzenli aksa biz buna da razıyız. Su deposunun yapılmasını istiyoruz. Su ve yoldan perişanız. 'Asfalt yapılacak' dediler, yapmadılar" şeklinde konuştu.

Evlerinin önünde tozdan oturamadıklarını ifade eden mahalle sakini Hatice Gümüşsoy ise "Arabası olan su getiriyor, arabası olmayan da mecburen bu depodan içiyor, yemeğine de koyuyor, banyosunu da yapıyor. İtfaiye su boşaltmaya geliyor. Yukarı doğru da toz kalkıyor, nefes alamıyoruz. Buralarda yürüyemiyoruz" dedi. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Kırıkkale Karşıyaka Yaşam Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Bakmadan Geçme

LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak?
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu: Çayın fiyatı 25 liraya çıkarılmalıdır

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu: Çayın fiyatı 25 liraya çıkarılmalıdır

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title