Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Güncelleme:

Gaziantep'te ekonomi kuruluşlarının temsilcileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Gaziantep'te ekonomi kuruluşlarının temsilcileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, mesajında, Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yılını coşkuyla kutladıklarını, Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun ilan edildiğini hatırlattı.

Kahramanlık destanı yazan ve bu toprakları vatan olarak bırakan atalarını şükran ve minnetle andıklarını ifade eden Kaplan, şunları kaydetti:

"Her türlü yokluğa ve yoksulluğa rağmen Kurtuluş Savaşını kazanan atalarımızın kurduğu Cumhuriyet bugün dünyada söz sahibi bir ülke haline geldi. Türkiye Cumhuriyetini daha da güçlendirerek gelecek nesillere bırakmak için daha çok çalışmalıyız. Toplum olarak birbirimizi daha çok sevmeli ve birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirmeliyiz. Milli mücadele ruhunu yaşatarak Cumhuriyetimizi güçlendirmek zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılını coşku ile kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya ise mesajında, Cumhuriyeti güçlendirmek için yatırım, üretim, istihdam ve ihracata devam edeceklerini ifade etti.

Kurtuluş Savaşının dünyada eşine ender rastlanabilecek bir kahramanlık destanı olduğunu belirten Altunkaya, "Birlik ve beraberliğimizin teminatı olan Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara taşımak en büyük görevimizdir. Birlik ve beraberliğimizin güvencesi olan Cumhuriyeti daha da güçlendirmek için yatırım, üretim, istihdam ve ihracata devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarken, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz da, milletin ortak eseri, bağımsızlığın, demokrasinin ve millet egemenliğinin sembolü olan Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yılını coşku ile kutladıklarını ifade etti.

Türk milleti olarak bugün bu topraklarda hür, bağımsız ve huzur içinde yaşamayı Cumhuriyete ve onun kazanımlarına borçlu olduklarını dile getiren Çıkmaz, Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak konusundaki azim ve kararlılığın ilk günkü heyecanla devam ettiğine dikkati çekti.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Cumhuriyetin, milli mücadele, milletin her türlü yokluğa rağmen destansı kahramanlığı sonucu zaferle noktalanmış ve milletin karakterine en uygun yönetim biçimi olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyetinin 97. yaşını kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Şimşek, "Cumhuriyetimizin her geçen gün daha da güçlenerek ilelebet yaşaması için çalışmak hepimizin asli görevi ve sorumluluğudur. Şanlı tarihimizin en önemli kilometre taşları arasında yer alan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümünde, tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını büyük bir coşku ve gururla kutlarken, başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Kaplan mesajında, Cumhuriyeti daha da güçlendirmek ve gelecek nesillere bırakmak için daha çok çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini kaydetti.

GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci de mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yıl dönümünü coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Demokrasinin sembolü ve en önemli teminatı olan Cumhuriyeti ilelebet yaşatma konusundaki azim ve kararlılığın her geçen gün daha da arttığına dikkati çeken Çıkmaz, "Ülkemiz Cumhuriyet'in çizdiği aydınlık yolda ilerlerken, dışarıda ve içeride birtakım zorluklarla karşılaşmakta, ekonomik ve siyasi sorunlarla sınanmaktadır. Bu şartlar altında, Atatürk'ün işaret ettiği hedeflere ulaşmak için yapılacak yegane şey, zorluklara aldırmadan bu memleket için çalışmak. Hiç durmadan bilgi, fikir ve teknoloji üretmektir.

Demokrasimizin teminatı ve sembolü olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılını kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım da mesajında, 97 yıldır Cumhuriyet kazanımlarının yılmaz savunucusu olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği "İktisadi, mali, adli, kültürel her alanda tam bağımsız olma" hedefiyle şehri ve ülkesi için durmaksızın çalıştıklarını ifade etti.

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt ise tüm bayramlarda olduğu gibi Cumhuriyet Bayramının da milletçe kenetlenmek için önemli bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Cumhuriyet Bayramını coşku ile kutladıklarını ifade eden Özyurt, iş dünyası olarak yükselen Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için ilk günkü heyecan ve azimle çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yedi düvele karşı kahramanca verilen destansı bir mücadelenin eseri olan Cumhuriyet'in, Türkiye'nin en büyük teminatı olduğunu belirtti.

Kurtuluş mücadelesini zaferle taçlandırarak Cumhuriyete taşıyan ruh ve inancın 97 yıl önce olduğu gibi bugün de tüm canlılığıyla dimdik ayakta durduğunu ifade eden Akıncı, Cumhuriyeti korumak ve yaşatmanın en asli görev olduğunu, bu uğurda şartlar ne olursa olsun çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Yaşam

Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet Türkiye Yaşam Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

title