Haberler

Hkü'de Atatürk'ü Anma Töreni Düzenlendi

Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) Atatürk’ün vefatının 79. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) Atatürk'ün vefatının 79. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Tören için hazırlıklar sabahın erken saatlerinde başladı. HKÜ akademik, idari personeli ve öğrenciler tören için Rektörlük önündeki tören alana geldi. Çok sayıda personelin katıldığı törene yoğun ilgi oldu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen'in, tören alanına gelişiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anıldı ve tören başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 79. yıl dönümü için yapılan törende Rektör Yardımcısı Sözen, Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşının ardından Sözen'in, konuşmalarıyla tören son buldu.

"Yeni toplumun oluşumunda çok emek sarf etti"

Törende konuşan Sözen, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet kurulurken yeni bir devlet, yeni bir kültür oluşturulurken özellikle üniversite konularına da ziyadesiyle önem vermiştir. Kültür konusunda sosyolog Ziya Gökalp'ten ilham alan Ulu Önder, yeni toplumun oluşumunda çok emek sarf etti. 10. Yıl nutkunda özellikle bir ülkenin refah seviyesine ulaşması ve kültürün muasır medeniyetler seviyesine ulaşması onun en önemli hedeflerinden biriydi. Atatürk, 1933 yılında dördüncü dönem üçüncü yasama yılı meclisinde yapmış olduğu bir konuşmada, Türkiye'de çok az sayıda olan üniversiteler konusuna çok önem vermiş ve üniversitelerin asla ihmal edilemeyecek ve yarım yamalak tedbirlerle kurumsallaşamayacak kurumlar olduğunu belirtmişti ve bu yolda da yeni reformların başlatılmasını dile getirmişti" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Mustafa Kemal Atatürk Edibe Sözen Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title