Haberler

Her dediği olay olan Canan Karatay "Kuyruk yağı yiyin, 95 yaşına kadar yaşarsınız" dedi, ortalık yıkıldı

Güncelleme:

Açıklamaları nedeniyle sık sık tartışma konusu olan Prof. Dr. Canan Karatay, uzun yaşamın sırrıyla ilgili verdiği tavsiye nedeniyle gündem oldu. Karatay, "Kavurmayı yağı ile beraber yemelisiniz. Kuyruk yağı ile birlikte yenmeli. O zaman dinç olur, dağlara çıkar inersiniz. 95 yaşına kadar yaşarsınız" dedi.

Beslenme alanında söyledikleri bazen tartışma konusu olan bazen de takdir toplayan Prof. Dr. Canan Karatay, bir kez daha çok konuşulacak tavsiyelerde bulundu.

"HAMSİYİ KIZARTMA YAPMADAN YİYİN"

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir söyleşiye katıldı. Söyleşi programının ardından DHA'ya değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, yaz aylarının yaklaştığı bugünlerde insanların sağlıklı beslenmeleri için neler yemesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu. Karatay; "Karadeniz insanı bol bol hamsi yiyor ama hamsiyi kızartmamalısınız. Kızartmayın deyince bana kızıyorlar ama kızartınca sağlık için tehlikeli oluyor. Kızartma kanserojendir, tehlikedir" dedi.

"BOL BOL ÇAY İÇEBİLİRSİNİZ"

Vatandaşlara bol bol çay içmeleri tavsiyesinde bulunan Karatay, "Bunun yanında çay da çok önemli. Bol bol çay içeceksiniz. Şekersiz olmak kaydı ile. Bol bol çay içebilirsiniz. Çay dinç tutar. En güçlü antioksidan vardır içerisinde. Onun için bol bol içmenizde fayda vardır. Çay da kahve de öneriyorum" ifadelerini kullandı.

"KUYRUK YAĞI YERSENİZ ÖMRÜNÜZ UZUN OLUR"

Bütün Anadolu'da sabah öğlen kavurma yeme kültürünün olduğunu hatırlatan Karatay, şöyle devam etti: "Kavurmayı yağı ile beraber yemelisiniz. Kuyruk yağı ile birlikte yenmeli. O zaman dinç olur, dağlara çıkar inersiniz. Yumurta sarı ile beraber bol köy yağı ile beraber yenecek. Kavurmada kuyruk yağı ile beraber yenecek. Bu Anadolu'da adettir, kuyruk yağını eritip içerler ve de 90-95 yaşına kadar yaşarlar."

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Canan Karatay Yaşam Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (16)

Musti40 :

Azraile ne diyeceğiz, sağlıklı beslendim süremi uzatmı? :)

22
28
yanıtYanıtla
Hops Dediks:

Çocukluğumda annem kurban koyununun kuyruğunu yapardı. Yağından margarin posasindan pilava veya dolmaya koyardı. Tadı hala damağımda.

44
3
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

şu kadının kıymetini bilemedik. harika bir doktor

42
5
yanıtYanıtla
emmi:

böyle giderse millet yiyecek kuyrukta bulamayacak

35
4
yanıtYanıtla
ismail bey :

Sponsorlu hoca. kim para verirse onlar adına açıklama yapıyor. Aldığı paranında hayrı olmadı, dolandırdılar. Neyi söyleseler fiyatı artıyor. Artık biri sustursun şu hocaları..

4
33
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Bunda gülünecek bir durum yok. Sigara sağlığa ne kadar zararlı ise kuyruk yağı da o kadar faydalı. İç yağ vücud ateşinde donma ve damar tıkanıklığı yapar ama kuyruk yağı hep sıvı şeklindedir. Bulursanız yiyin!?

35
2
yanıtYanıtla
Mehmet İsa Civan:

Bizim köyde rahmetli Münib Amca vardı 99 yaşında öldü. Adam Köy ekmeğini kızartır üzerine kuyruk yağı sürer ve nane eker yerdi. Adamın kahvaltısında bile kuyruk yağı eksik olmazdı. Kurban keserken çiğ çiğ ağzına attığını bile gördüm o derece yani

29
4
yanıtYanıtla
burakk:

Kuyruk yağı yese de sonunda o da öldü tabii. Allah rahmet eylesin! 99 sene yaşayacağım diye ekmeğe kuyruk yağı sürerek yaşayamam. Yiyecek harikulade şeyler var dünyada. Zaten 99 sene yaşamak da istemem

yanıt3
yanıt19
İsmail Sürek:

Bu kadın bisey biliyorda söylüyor bence... Aynı seyi 95 yaşındaki dedelerden de duymuştum

29
4
yanıtYanıtla
uCube :

Allah'ın biçmiş olduğu ömüre, ömür biçemezsin. Saygılar Karatay hanım. ;))

13
18
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title