Haberler

Görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayıldı! Türbe bahçesinde yerdeki deliğe bakan kadın bayıldı

Güncelleme:

Kırıkkale'de bulunan "Haydar Dede Türbesi" isimli yerde çekilen görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Görüntülerde bir kadının, yerdeki esrarengiz delikten içeriye bakıp havayı soluması ve kısa süreli baygınlık geçirmesi kameraya yansıdı.

Kırıkkale'deki halk arasında "Haydar Dede Türbesi" olarak bilinen Haydar Sultan Cami ve Türbesi'nde çekilen video, kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Videoda bir kadının, yerdeki bir delikten havayı kokladığı ve baygınlık geçirdiği görüldü.

YERDEKİ DELİKTEN GELEN HAVAYI KOKLAYIP BAYILDI

Sosyal medya platformu X'te yayılan bir video şaşkınlık yarattı. Görüntülerde bir kadının türbe bahçesinde, yerdeki delikten aşağıya yüz üstü yatarak havayı kokladığı ve baygınlık geçirip belli bir süre sonra kendine geldiği kameraya yansıdı.

Görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayıldı! Türbe bahçesinde yerdeki deliğe bakan kadın bayıldı

"KOKUSU ÇOK KÖTÜ"

Yerdeki esrarengiz delikten bakıp havayı koklayan kadının kendine geldikten sonra "Kokusu çok kötü" sözleri ise dikkat çekti.

HAYDAR SULTAN CAMİ VE TÜRBESİ

Kırıkkale Haydar Sultan Cami ve Türbesi, Keskin İlçesi'ne 22 kilometre uzaklıkta bulunan Haydar Sultan Köyü'nde Böyrek Dağları'nın eteklerinde köye 500 metre kadar uzaklıkta yer almaktadır. Geç Roma ya da Erken Bizans dönemlerinde var olan bir manastır üzerine inşa edilen Haydar Sultan Külliyesi, cami, türbe, hazire, çeşme ve kuyudan oluşmaktadır.

Görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayıldı! Türbe bahçesinde yerdeki deliğe bakan kadın bayıldı

Yapılan onarımlarla asıl hüviyetini kaybeden külliyeden günümüze Deliler Kuyusu adı verilen kuyu ile iki adet kitabe kalmıştır. Deliler Kuyusu, caminin yanında etrafı duvarla çevrili avludadır. 50 santim çapında bir kuyu bileziği, onun altı ise 60x60 santimlik kare kuyu bulunmaktadır. Kuyu ağzı beton kaplamalarla yükseltilmiş olup zeminden derinliği 1,5 metre kadardır. Kuyu suyunun kükürtlü olması nedeniyle, su soğuk olmasına karşılık buhar çıkarmaktadır.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Kırıkkale 3.Sayfa Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (36)

Siyah&Beyaz null:

gazdan zehirlenen gerizekalılar keramet var sanıyorlar ..medet sadece Allahtandir zir cahiller

288
3
yanıtYanıtla
Abdullah KARAMAN:

medet ne demek?

yanıt9
yanıt23
Adem Bilican:

Abdullah Çukurda vartolunun sağ kolu medet :)

yanıt20
yanıt9
Siyah&Beyaz null:

altta senin çapına göre bir cevap verilmiş ve tamda yerinde olmuş

yanıt12
yanıt1
H ERDEM:

bilen bilmeyen yorumlar yapmasın haydar sultan Horasan erlerinden olup Anadolu'ya gelen Allah dostlarından dır oranin kendine has bir maneviyatı vardır araştırıp öyle yorum yapmanızda fayda var

42
62
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bizde Anadolu erlerindeniz Allahın kuluyuz her yerin kendine has maneviyatı vardır kimseye kötü söz söylemiyoruz ölene Allah rahmet eylesin yalnız İslam dini ölen kişilere ayrıcalıklı gösterişli mazar yapılması caiz değil diyor ama dinleyen yok yapan giderayak yapacağını yapıyor bazen cami avlusuna bazen torpilli yerde gösterişli mezarını kazıp ölünce cumburlop içine atlıyor bizim başımız kelmi bende isterim torpilli bir yer

yanıt31
yanıt13
Est Este:

ölü ölü ceset. ölmüş bitmiş. tapınmayın.

yanıt0
yanıt0
İlhan Binen:

ceset kokusu çok pistir l, dünyadaki en pis koku ceset kokusu,

23
9
yanıtYanıtla
Büşra :

Belli ki hiç rakı fabrikasına girmemişsiniz. Öyle bir koku ki, gözünüzden yaş getiririr. Kimse rakı güzellemesi yapmasın. Fabrikasından bahsediyorum

yanıt8
yanıt6
sade vatandaş:

kurufasule yedikten sonra çıkan kokunun yanında o kokular hiç kalır

yanıt0
yanıt0
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title