Haberler

Erkek Sağlığında İlkadım' Projesi Başladı

Samsun’da İlkadım Kaymakamlığı ve Özel Medicana Hastanesi işbirliğiyle, prostat kanserinden kaynaklanan ölümlerin önüne geçebilmek için ‘Erkek Sağlığında İlkadım’ başlıklı proje başlatıldı.

Samsun'da İlkadım Kaymakamlığı ve Özel Medicana Hastanesi işbirliğiyle, prostat kanserinden kaynaklanan ölümlerin önüne geçebilmek için 'Erkek Sağlığında İlkadım' başlıklı proje başlatıldı.

İlkadım Kaymakamlığı ve Özel Medicana Hastanesi işbirliği ile prostat kanserinden kaynaklanan ölümlerin önüne geçebilmek için 'Erkek Sağlığında İlkadım' adı altında başlatılan projenin tanıtım kokteyli Yelken Kulüp'te gerçekleştirildi. Toplumda prostat kanserine dikkat çekmek için başlatılan 'Erkek Sağlığında İlkadım' projesinin tanıtım kokteyline İlkadım İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Medicana Hastanesi Genel Müdürü Dr. Vahap Doğan, Üroloji Dr. Uzman Opr. Dr. Ahmet Gençbay, Proje Koordinatörü Dr. Hayri Ertan, proje danışmanları Yasemin Genç, Efe İlknur Erdoğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Medicana Hastanesi Genel Müdürü Vahap Doğan, 'Erkek Sağlığında İlkadım' projesinde çözüm ortağı olmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade etti. Hastanenin sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında erkek sağlığı projesine önem verdiğini söyleyen Vahap Doğan, "Hastanemiz toplumun sağlık bilincini artırmak bireyleri tek tek ele alarak daha sonrasında tüm toplumu sağlık düzeyine kavuşturmak konusunda elinden gelen tüm hizmetleri ziyadesiyle gerçekleştirecektir. Koruyucu sağlık hizmetleri konusunda ciddi şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu verimli projenin Samsun halkına hayırlı olmasını diler, projede görev yapan herkese başarılar dilerim" dedi.

Erkekte sağlık sorunu denildiğinde akla prostat hastalıkları geldiğini ifade eden Proje Koordinatörü Dr. Hayri Ertan, "Özellikle 45-70 yaşları arasında saldırgan ve hızlı seyreder. Genellikle genetik, hormonal, beslenme ve çevresel faktörler etkilidir. Erken tedavi uygulanmadığında hayati tehdit edebilir. Hastalık ne kadar teşhis edilirse tedavide o kadar başarılı olur. Bu nedenle hiç bir şikayeti olmasa bile 40 yaş üzeri erkeklerin prostat kanseri açısından hekime başvurmasını önermekteyiz. Projemizin amacı erkeklerde akciğer kanserinden sonra birinci sıraya yerleşen prostat kanserine dikkat çekmektir. Toplumda erken teşhis ve tedavinin anlatılarak farkındalık oluşturmak istiyoruz. Risk altında kişilerin tespit edilerek hastalığın kontrol edilmesini, prostat kanseri oranını düşürerek hayat beklentisini uzatmak istiyoruz" diye konuştu.

'Erkek Sağlığında İlkadım' projesinin hayata geçirebilmek için özel sağlık kurumlarına çağrıda bulunduklarını, Özel Medicana Hastanesi'nin çağrıya cevap verdiğini söyleyen İlkadım İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, "Aslında bu projenin ilham kaynağı valiliğimizin yürüttüğü 'Kadın Sağlığı' projesidir. Kadın sağlığı projesi hedef olarak 390 bin kadının meme taraması ve bilinçlendirmesi hedeflenirken, bugün yüzde 80 başarıya ulaşıldı. Öyleyse erkek sağlığı projesi neden olmasın görüşünden hareketle bu işe başladık. Başarılı olursak ki olacağımıza inanıyorum. Bunu il düzeyinde de dönüştürebiliriz. Biz bu projeyi Samsun'da başlatıyoruz. Samsun'da bir vizyon oluşturduk ve dedik ki, 'İlkadım'da yapacağımız bütün projelerin adı 'İlk' ile başlayacak ve projenin içinde bir 'İlk' olacak'. Hep yeni şeylerin peşindeyiz ve bölgenin ihtiyaçlarını çözerken yeni adımlar atma yöntemlerini bularak işe başlıyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra proje danışmanı Yasemin Genç, proje hakkında bilgi verdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

İlkadım Kaymakamlığı Vahap Doğan Samsun Yaşam Haberler

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title