Haberler

Diyarbakır'da Sıcaktan Bunalan Çocuklar Yüzme Havuzuna Götürüldü

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sıcaklardan bunalan çocukları yarı olimpik havuza götürdü. Süs havuzunda serinleyen çocuklar, eğitmenler gözetiminde yüzerek eğlendi.

Diyarbakır'da sıcaklardan bunalan ve süs havuzunda serinleyen çocuklar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) ekiplerince yarı olimpik havuza götürüldü.

DBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, süs havuzunda serinlemek amacıyla suya giren çocukları tam donanımlı yüzme havuzuyla buluşturmak amacıyla harekete geçti.

Bu kapsamda, merkez Sur ilçesindeki Anzele Parkı'ndaki süs havuzunda serinleyen çocuklar belediyeye ait otobüsle merkez Yenişehir ilçesindeki Seyrantepe TOKİ Yüzme Havuzu'na götürüldü.

Burada şort, gözlük ve bone verilen çocuklar, eğitmenler gözetiminde yarı olimpik havuzda yüzerek gönüllerince eğlendi.

"Profesyonel şekilde yüzmeyi öğreniyorlar"

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ömer Buğday, gazetecilere, "Spora Gel" projesi kapsamında bu yaz 8-21 yaş aralığındaki 33 bin çocuk ve gencin 21 branşta aktivitelere katıldığını söyledi.

Proje kapsamında 6 bin çocuk ve genci de yüzme ile buluşturduklarını belirten Buğday, şöyle konuştu:

"Sur ilçesindeki çocuklar serinlemek için Anzele Parkı'ndaki süs havuzuna giriyorlar. Orada güvenli ve kontrollü bir alan olmamasından dolayı biz de buraya getirmek istedik. Burada güvenli, temiz ve kontrollü bir şekilde yüzmelerini istedik. Burada eğitmenler eşliğinde güvenli bir şekilde suya giriyorlar ve profesyonel şekilde yüzmeyi öğreniyorlar. Çocuklar güzel bir gün geçirdi. İnşallah önümüzdeki süreçte belirli periyotlarla çocuklarımızı buraya getireceğiz."

Yüzme havuzuna gelen Ahmet Yasin Ceylan (12) da serinlemek amacıyla sürekli süs havuzunda yüzdüğünü, bugün farklı bir sürprizle karşılaştıklarını söyledi.

Arkadaşlarıyla birlikte yüzme havuzuna getirildiklerini anlatan Ceylan, "Süs havuzu çok kalabalık ve suyu kirleniyor, burası çok temiz ve güzel bir yer." ifadelerini kullandı.

Ramazan Yüce (16) ise ilk defa arkadaşlarıyla birlikte yüzme havuzuna geldiğini belirterek, "Bugün ağabeylerimiz bizi yüzme havuzuna getirdi, burayı çok beğendik, çok güzeldi." dedi.

Kaynak: AA / Yaşam

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Diyarbakır Belediye Yaşam Spor Haberler

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title