Haberler

Denizli'de Teknolojiden Uzak Bir Hayat: Eski Cenaze Yıkama Aracında Yaşam Mücadelesi

Güncelleme:

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde eski bir cenaze yıkama aracında yaşayan bir kişi, elektrik, su ve teknolojiden uzak bir hayat sürdürerek doğada buldukları ve mahallenin desteğiyle geçimini sağlıyor.

Cenaze yıkama aracıyla yaşama tutundu

Cenaze yıkama aracı yuvası, 3 koyun ise ailesi oldu

DENİZLİ - Denizli'nin Pamukkale ilçesinde eski bir cenaze yıkama aracında 3 koyunuyla birlikte yaşama tutunan şahsın, zorlu bir hayat mücadelesi veriyor. Elektrik, su ve teknolojiden uzak bir yaşam sürdüren şahıs, doğada buldukları ve mahallenin desteğiyle karnını doyuruyor.

Pamukkale ilçesine bağlı Kocadere Mahallesi'nde yalnız yaşayan Süleyman Karaca (46), hayat hikayesi ile hem dinleyenleri hem de görenleri hayrete düşürüyor. Uzun süre kendi imkanlarıyla kurduğu, etrafını naylonla kapladığı elektriği olmayan barakada hayatını sürdüren Karaca, son 1 yıldır ise mahallede atıl durumunda olan cenaze yıkama aracında yaşamını sürdürüyor. Teknolojiden uzak bir yaşam süren Karaca, karnını doğada bulduğu meyve ve sebzelerin yanı sıra mahalle sakinlerinin verdiği yemeklerle doyuruyor. Derelerde yıkanan, suyu elektriği olmayan araçta barınan Karaca, aile sıcaklığını ise mahallenin verdiği 3 koyun hissediyor.

"Bu hayvanlar bana yoldaş oluyor"

Vaktinin birçoğunu yalnız ve insanlardan uzak geçiren Karaca, tek istediğinin başını sokabileceği bir ev olduğunu söyledi. Uzun yıllardır yalnız yaşadığını ve tek varlığının kendisine verilen küçükbaş hayvan olduğunu söyleyen Süleyman Karaca, "Bir yıla yakındır cenaze yıkama aracında yaşadım. İki kışı burada atlattım. Böcek ve akrep her yerden çıkıyor. Huzurlu yaşamak mümkün değil. Suyu dereden alıyorum ve içeri getirip banyomu yapıyorum. Tek başıma idare etmeye devam ediyorum ve köylülerimizin arada desteği oluyor. Koyun ile kuzu veriyorlar ve onları besliyorum. Bir evim olsa bana yetecek. Daha iki tane koyun verdiler ve ihtiyacım var olması nedeniyle sattım ama çocukluktan koyun güttüğüm için onlar olmadan duramadım. Daha sonra tekrardan beslemeye başladım ve bunlar ile oyalanıyorum. Bu hayvanlar bana yoldaş oluyor" şeklinde konuştu.

Karaca'nın yardımlarla kıt kanaat geçindiğini anlatan mahalle sakini Hüseyin Özel de "Köyümüzde yalnız yaşayan bir arkadaşımız oluyor. Burada kendi imkanlarıyla geçinmeye çalışıyor. Daha önce cenaze yıkıma aracında kalıyordu. Yakın zamanda biraz destek ile yan taraftaki kulübeye taşındı. Yaşadığı yerde elektrik ve su yok. Bizi yardımlarımız ile 3 tane koyun besliyor ve bu şekilde geçim sağlıyor. İlgili yetkilerden arkadaşımıza destek istiyoruz" dedi.

"Banyosunu bile dışarda yapıyor"

Karaca'nın girdiği birçok işte neden gösterilmeden işten çıkarttıklarını ifade eden Süleyman Berberoğlu ise "Süleyman Karaca arkadaşımız daha önce cenaze aracında yaşamını sürdürüyordu. Tabi imkansızlıktan dolayı hiçbir iş yapamıyordu. İşe giriyor ve sonra çıkartılıyor. Kendisine saygı duyulmuyor. 3 tane küçükbaş hayvanı var ve onlar ile vakit geçiriyor. Ben bir tane konteyner konulmasını rica ediyorum. Elektrik ve su verilmesini talep ediyoruz. Banyosunu bile dışarda yapıyor ve gereken desteğin verilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Pamukkale Denizli Yerel Teknoloji Yaşam Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title