Haberler

Sadece Avustralya'da Bulunan Siyah Kuğuyu Bodrum'da Gören Vatandaşlar Şok Oldu!

Güncelleme:

Bodrum sahilinde vatandaşların gördüğü siyah kuğu AKUT ekibini harekete geçirdi. Sadece Avustralya Kıtası'nda bulunan kuğunun Ege kıyılarına nasıl geldiği bilinmiyor.

Bodrum'da sahile gelen siyah kuğu görenleri şok etti. Türkiye'de bulunmayan bir cins olan siyah kuğu yetkilileri alarma geçirdi. Akut ekipleri kuğuyu bulmak için seferber oldu.

SİYAH KUĞUYU GÖRENLER GÖZLERİNE İNANAMADI

Bitez sahilinde oturan vatandaşlar karşılarında siyah renkli kuğu görünce şok oldu. Kuğunun bitkin halde olduğunu söyleyen vatandaşlar fotoğrafını çekip Yaban Hayatı koruma kuruluna gönderdi. Görüntüleri inceleyen Yaban Hayatı Koruma Kurulu yetkililer gözlerine inanamadı. Türkiye'de bulunmayan bir cins olan Siyah kuğu için Akut ekibini arayarak yardım istedi.

AKUT KORUMA ALTINA ALMAK İÇİN SAATLERCE ARADI

Bodrum Akut ekibi siyah renkli kuğu için arama kurtarma çalışması başlattı. Gece yarısı yapılan operasyonda siyah kuğu için deniz ve sahil kenarı didik didik arandı. 7 kişilik ekiple Bitez sahiline ve deniz arayan Akut ekibi vatandaşlardan bilgi alarak kuğunun gittiği yönde ilerlemeye başladı.

Yaklaşık 4 saat süren arama sonucunda kuğunun izine rastlanmadı. Kuğuyu son olarak sahil kenarında gören vatandaşlar ise havanın kararmasıyla birlikte kuğunun gözden kaybolduğunu ve durumu Akut ekiplerine bildirdiklerini ifade etti.

SADECE AVUSTRALYA KITASI'NDA BULUNUYOR

Akut Lideri Sadettin Uslu operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi "Akşam saatlerinde bir ihbar aldık. Denizde siyah renkli bir kuğunun mahsur kaldığı bilgisini verdi. Bizde 7 kişilik ekibimizle Bitez sahiline gelerek arama çalışması başlattık.

Arkadaşlarımız sahil boyunu taradı ve denizden arama çalışmaları sürüyor. Siyah renkli kuğu Türkiye'de bulunan bir tür değil. Avustralya kıtasında bulunduğu biliyor. Buraya nasıl ve nereden geldi bilgimiz yok" dedi.

KUĞU 1,5 METRELİK UZUNLUKTA

Türkiye'de cinsi bulunmayan Kara kuğu olarak bilinen kuğu türünün Ege denizine nasıl geldiği ile ilgile yetkililer çalışma başlattı. Avustralya ülkesinin özellikle güney kısımlarında bulunan kuğu tamamen siyah renkli olması ile biliniyor.

Boyu 1 ila 1,5 metre arasında olan kara kuğunun ağırlığı ise 4 kilo ile 9 kilo arasında değişmekte. Kuğunun en büyük özelliği ise kendi cinsinde boynu en uzun olan kuğu olduğu öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Türkiye Bodrum Bitez Akut Komik - İlginç Yaşam Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500

Yorumlar (24)

KARA:

AJAN olabilir :)

9
4
yanıtYanıtla
REALİST:

Kesin fetöcüdür

6
6
yanıtYanıtla
idealist.:

ha ha ha haa. koptum.

yanıt0
yanıt0
Karn la krang neung:

Yaaaaa kuğularda tatil yapamazmi kafa dağitmak için gelmiş uğrasmayin kuğucuklaaaa

9
0
yanıtYanıtla
asd:

bizimkiler kesip yemeden korumaya alsalar bari

8
0
yanıtYanıtla
Detann:

Yakında dinazor gelirse şaşırmam. .

7
1
yanıtYanıtla
ÇİPRAS:

Türk mühendislerinin geliştirdiği kuğu olabilir.

5
2
yanıtYanıtla
Abdi:

Gülük gülistanlık durumumuzu görünce siyahlaşmiştir.

4
1
yanıtYanıtla
hakan:

Yakinda bitanesi vurup yer merak etmeyin cani cok

4
0
yanıtYanıtla
kasketli körkemel:

o kuğuyu,cahapelilerden koruyun.

1
3
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title