Haberler

Atakum Belediyesi ve DOÇAK iş birliğiyle Dünya Çocuk Hakları Haftası kutlandı

Güncelleme:

Atakum Belediyesi ile Doğanın Çocukları Akademisi Derneği iş birliğinde Dünya Çocuk Hakları Haftası özel programla kutlandı. Minikler eğlenceli etkinliklerle taleplerini sıraladılar. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Türkiye'ye örnek olduklarını belirtti.

"Dünya Çocuk Hakları Haftası", Samsun'un Atakum ilçesinde düzenlenen özel programla kutlandı.

Atakum Belediyesi ve Doğanın Çocukları Akademisi Derneği (DOÇAK) iş birliğinde atıl yapıdan Doğa Bilimleri Köyü olarak adlandırılan işlevsel eğitim alanına dönüşen merkezde, çalışmalar devam ediyor. Öğrencilere; eğitimlerine destek olmak amacıyla doğayla iç içe bilim, sanat ve spor derslerinin verildiği Doğa Bilimleri Köyü'nde Dünya Çocuk Hakları Haftası özel programla kutlandı.

Program, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Özgü Bulut'un 'Beden Perküsyonu ve Ritm' eğitimi ile başladı. Beden dillerini kullanarak doğaçlama sesler çıkaran minikler, eğlenceli anlar yaşadılar. Müzik eşliğinde gönüllü eğitmenlerden masallar dinleyen öğrenciler ardından Akademinin Bahçesinde yürüyüş yaparak hakları için pankart açtılar. Programda minikler gibi velilere yönelik etkinlik gerçekleştirildi. 'Çocuk hakları nelerdir?' ve 'Çocuk hakları için ne yapılabilir?' başlıklarının masaya yatırıldığı sohbette, veliler tek tek söz aldı.

Türkiye'ye örnek

Programda konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, akademinin gönüllü eğitmenleri ve etkinlikleriyle örnek olduğuna dikkat çekerek "Çok zor bir sürecin içerisindeyiz. Zor bir görevi üstlendiniz. ve gönüllü olarak üstlendiniz. Türkiye'ye örneğiz. Sizi her gittiğim yerde anlatıyorum. Türkiye Doğa Bilimleri Köyü'nü örnek alsın" diye konuştu.

"Çocuklarımız haklarını bilmeliler"

Katılımcılarından Tara Hattat, program hakkında, "Programı çok beğendim. Çok şey de öğrendim. Çocuklar için yemek yapmaktan kıyafetlerini almaktan çok daha önemli sağlık, eğitim gibi şeyler var. Çocuklarımız haklarını bilmeliler" derken Hüsamettin Hattat, "Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'ye çok teşekkür ederim. Program çok güzel geçti ve çok önemli bilgiler verildi. Çocuklara dernek kurulabileceğini öğrendim. Bu son derece güzel" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Cemil Deveci Türkiye Dünya Çocuk Yerel Yaşam Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek? Konyaspor 3'lü averaj, 4'lü averaj küme düşme hesabı nedir, averajı kaç (KONYASPOR-HATAYSPOR, GAZİANTEP) ? Samet Akaydın neden kadro dışı bırakıldı, Panathinaikos'tan ayrılacak mı? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri dönecek mi? Türkiye'ye dönme kararı aldı Dilan Çiçek Deniz kimdir? Dilan Çiçek Deniz kaç yaında, nereli, hangi filmlerde oynadı? Konyaspor küme düşme ihtimali var mı, ligde kalmayı garantiledi mi? 20-21 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20-21 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title