Haberler

Andırın'da Su Sorunu: Hayvanlarını Satmak Zorunda Kalan Vatandaşlar Tepkili

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinin Camuzluk Mahallesi'nde su problemi yaşayan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Susuzluk yüzünden hayvanlarını azaltmak zorunda kalan besiciler, şebeke suyu talep ediyor.

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinin Camuzluk Mahallesi'nde su problemi yaşayan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Susuzluk yüzünden hayvanlarını azaltmak zorunda kaldığını ifade eden besici İbiş Çam, "Benim 175 tane küçükbaş hayvanım susuz olduğu için satmak zorunda kaldım. Hayvanların sayısını 50'ye düşürdüm. İneklerimi azalttım. Bizim köyümüze şebekeli su verilmesini istiyorum" dedi.

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı Camuzluk Mahallesi'nde şebeke suyu bulunmuyor. İmkanı olan vatandaşlar evine bulduğu su kaynağından hortumlarla suyunu çekerken, imkanı olmayanlar ise evine su getiremiyor. Bazı vatandaşlar, susuzluk problemi yüzünden küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını satmak zorunda kaldıklarını dile getiriyor.

"HAYVANLARIMI SATMAK ZORUNDA KALDIM"

Su problemimi yaşayan vatandaşlardan İbiş Çam şöyle konuştu:

"Su için her yere ne kadar makam varsa başvurduk; Kaymakamlık, KASKİ hiçbir cevap alamadık. Benim 175 tane küçükbaş hayvanım susuz olduğu için satmak zorunda kaldım. Bu hayvanların sayısını 50'ye düşürdüm. İneklerimi azalttım. Bizim köyümüze şebekeli su verilmesini istiyorum. Kışın yağmur yağdığı zaman su kaynağımız vardır onunla idare ediyoruz ama yazın tankerlerle, taksiyle bidonlarla getirip suluyorum. O yüzden de hayvanlarımı azaltmak zorunda kaldım."

"SUSUZLUKTAN ÇOK PERİŞANIZ"

Merve Artıkaslan, "Mesela bulaşık makinesini çalıştırdığımız zaman diğerleri çalıştıramıyor, su az olduğu için. Makinemiz yanıyor ya da başka bir şey oluyor. Birimiz kullandığı zaman suyu diğerimiz kullanamıyor. Bu şekilde idare ediyoruz ve suyun gelmesini istiyoruz bir şekilde. Ben de yetkililere buradan bildirmek istiyorum" dedi.

Melek Çalışkan, "Biz diyoruz ki evimizde suyumuz yok, susuzluktan çok perişanız. Ne yapacağımızı bizde bilmiyoruz. Biz su istiyoruz köyümüze" dedi. İsmail Çam ise "Şimdi bu bazılarında su var bazılarında yok. Kendi gücüyle getirdi vatandaş. O yani devlet gücüyle değil kendi gücüyle getirdiler. Ondan sonra geriden sonradan gelenlere de getirilen su veren adamlara da su vermiyor. Bu arada da başka kaynak var. Yani bu arkadaşları memnun edecek başka kaynak var" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA / Yaşam

Kahramanmaraş Şebeke Şebeke Yaşam Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title