Haberler

AB Hibe Destekli 'Yaşlı Kadın Refakatçiliği' Eğitimi Tamamlandı

Datça Belediyesi’nin yürütücülüğünde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Datça Halk Eğitim Merkezinin de ortağı olduğu ‘Datça’da Hayat Boyu Güçlü Kadınlar, Sağlıklı Yaşlılar’ isimli 124 bin 744 Euro hibe destekli Avrupa Birliği Projesi sona erdi.

Datça Belediyesi'nin yürütücülüğünde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Datça Halk Eğitim Merkezinin de ortağı olduğu 'Datça'da Hayat Boyu Güçlü Kadınlar, Sağlıklı Yaşlılar' isimli 124 bin 744 Euro hibe destekli Avrupa Birliği Projesi sona erdi.

384 saatlik Yaşlı Refakatçiliği eğitimi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi SHMYO Yaşlı Bakımı Programı öğretim elemanları Zeynep Acar ve Mehtap Çullu tarafından verildi. Projenin amacı Datça'da yaşayan 25-64 yaş aralığındaki işsiz ve örgün eğitim dışında kalmış kadınların Datça bölgesinde önemli bir istihdam alanı olabilecek Yaşlı Refakatçiliği alanında işgücüne katılmasını sağlamak. Proje ile verilen teorik ve uygulamalı eğitimler sonucunda 48 kadın katılımcı MEB onaylı Yaşlı Refakatçisi Sertifikası ve Sağlık Bakanlığı onaylı İlkyardım Uygulayıcısı sertifikası almaya hak kazandı. Ayrıca 35 katılımcı MEB onaylı Temel İngilizce sertifikası aldı.

Proje kapsamında çeşitli faaliyetler yürütülürken, özellikle Datça'da çeşitli illerden alanında uzman akademisyenlerin davet edildiği 'Yaşlı Sağlığında Temel Konular ve Güncel Yaklaşımlar' konulu iki panel düzenlendi. Proje eğitimlerinde kullanılmak üzere proje kapsamında alınan yaklaşık 30 bin TL tutarındaki bakım maketi, hasta yatağı ve diğer malzemeler proje sonunda eğitimlerde kullanılmak üzere Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na devredildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Avrupa Birliği Datça Yaşam Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title