Haberler

16 Yaşındaki Hastanın Burnundaki Taşlar Temizlendi

Şanlıurfa'da yaşayan ve uzun süredir burun tıkanıklığı, akıntı, baş ağrısı ve uyku bozukluğu rahatsızlığı çeken 16 yaşındaki hastada, tıpta nadir görülen ‘rinolit’ denilen burun taşı olduğu belirlendi.

Şanlıurfa'da yaşayan ve uzun süredir burun tıkanıklığı, akıntı, baş ağrısı ve uyku bozukluğu rahatsızlığı çeken 16 yaşındaki hastada, tıpta nadir görülen 'rinolit' denilen burun taşı olduğu belirlendi.

Şanlıurfa'da yaşayan 16 yaşındaki hasta, yaklaşık 3 yıldır burun tıkanıklığı, akıntı, baş ağrısı ve uyku bozukluğu çektiğini belirterek 2 gün önce Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniği'ne başvurdu. Hastayı muayene eden Uzman Dr. Mehmet Erkan Kaplama, hastada tıpta nadir görünen 'rinolit' denilen burun taşı olduğunu tespit etti ve ameliyat olması gerektiğine karar verdi. Yaklaşık 30 dakika süren ameliyatla hastanın burnunda oluşan taşlar başarıyla temizlendi. Ameliyatın başarılı geçtiğini söyleyen Dr. Mehmet Erkan Kaplama, bu tip vakaların tıpta çok az görüldüğünü belirtti.

Gözle bakıldığında burun taşlarının yeşilimsi, gri renkli ve düzensiz olarak görüldüğünü ifade eden Dr. Kaplama, "Rinolitler (burun taşları), burun boşluğunda iç veya dış kaynaklı odakların mineralizasyonu sonucu gelişir. Mineralizasyon nazal kavitedeki odağın yabancı cisim etkisi ile iltihabi reaksiyon oluşturarak, kalsiyum ve magnezyum tuzlarının birikmesi ile meydana gelir. Bu başlangıç odağı genellikle çocuklarda meyve çekirdekleri, boncuk, düğme, çakıl taşı ve gaz tampon artıkları gibi dış kaynaklıdır. Nadiren odak; diş, sekestrum, kurumuş kan ve kemik fragmanları gibi iç kaynaklı olabilir. Rinolitte, uzun sureli tek taraflı burun tıkanıklığı ve kötü kokulu burun akıntısı esas şikayetlerdir. Baş ağrısı, burun kanaması, koku alamama gibi şikayetler de görülebilir" dedi.

Hasta ise 3 yıldır burun tıkanıklığı, zor nefes alma, baş ağrısı şikayetleri olduğunu anlatarak, son zamanlarda çok çabuk hastalandığını söyledi. Şikayetlerinin artması üzerine Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldiğini belirten hasta, "Doktor Bey muayene ederken sağ burun deliğimde yabancı bir cismin olduğunu ve bunun taş olabileceğini söyledi. Çok şaşırdım. Ameliyattan sonra burun tıkanıklığım ve kötü kokulu burun akıntısı şikayetim tamamen geçti. Ameliyatımı gerçekleştiren Op. Dr. Mehmet Erkan Kaplama'ya teşekkür ederim" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Mehmet Akif İnan Mehmet Erkan Şanlıurfa Yaşam Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title