Haberler

Bakan Çelik: Yaşam Odaları Yönetmelikle Zorunlu Hale Getirilecek

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, madenlerdeki yaşam odalarını yönetmelikle zorunlu hale getireceklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Mecliste yaptığı açıklamada, "Madenlerdeki yaşam alanı zorunluluğunu, Torba Yasa çıkmadan, Genel Kurul'a gelmeden yönetmelikle sağlayacağız, uygulamasını da sıkı bir şekilde takip edeceğiz. Gerekirse yaşam odalarına ilişkin kanuni düzenlemeye de gidebiliriz ama öncesinde bunu yönetmelikle zorunlu hale getireceğiz." dedi.

"SEKTÖRLER VE UYGULAMALAR FARKLI"

Çelik, yaptığı açıklamada, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "Torba Kanun Tasarısı"nın görüşmelerinde madenlerdeki yaşam odalarına ilişkin düzenlemelerin de gündeme geldiğini anımsattı.

Muhalefetin komisyondaki önerisinin saha gerçekliğini tam yansıtmadığını vurgulayan Çelik, "Birbirinden farklı pek çok sektör var. Bunların uygulamaları çok farklı" dedi.

"YAŞAM ODALARI ZORUNLU HALE GELECEK"

Çelik, yönetmelikle madenlerdeki yaşam odasını zorunlu hale getireceklerini bildirerek uygulamasını da "sıkı bir şekilde" takip edeceklerini söyledi.

"GEREKİRSE KANUN DÜZENLEMESİNE GİDEBİLİRİZ"

Duruma göre gerekirse sahadan aldıkları geri dönüşler doğrultusunda yasal düzenleme yoluna da gidebileceklerine dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:

"Örneğin, kullanılan maskeler işçiye istisnai hallerde 1 saatlik hava teneffüs etme imkanı sağlıyorsa biz en geç yarım saat içerisinde o işçinin yaşam odasına ulaşmasını sağlayacak düzenlemeleri zorunlu hale getireceğiz. Şu an yönetmelikle yapacağımız düzenlemeler var olan boşluğu doldurma imkanı veriyor. Gerekirse yaşam odalarına ilişkin kanuni düzenlemeye de gidebiliriz ama öncesinde bunu yönetmelikle zorunlu hale getireceğiz."

Kaynak: AA / Ekonomi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Faruk Çelik Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

Alperen:

Sabah beridir haber siteleri tersi yönde haberlerle milleti kandırıyolar ak partiyi kötülemek için uyanın millet candaş medya iş başında :))

8
28
yanıtYanıtla
mustafa:

örnegin bu haber degilmi.hep yapacagız diyor taseronada yıllarca yasa cıkartcaz söyle olcak böyle olcak diyor boş.bak secim yaklasıyor akp gene taseron a umut vercek artı israil zulmune hep söz söylücek ama secimden sonra kıvırcak bızde isyan ettımı akpyı böluyorsunuz diceksiniz

14
1
yanıtYanıtla
kemalist:

ulan yönerge olarak ta kabul et kanun tasarısı olarak ta kabul et... birini seçip diğerini reddetmek zorundamısın...

14
0
yanıtYanıtla
tufan06:

ne yönetmeliği ya, kömisyonda karşı çıktı. yalan söyliyor bunlar. para babalarının adamları. Gariban ölmüş umurlarında değil.

11
0
yanıtYanıtla
konyalı:

yaa çelik taşeron yasasından haber ver sen o ne oldu !!!!

10
0
yanıtYanıtla
AZEE:

Dün yani 10.07.2014 tarihinde YAŞAM ODALARI ile ilgili verilen ÖNERGE AKAPE tarafından reddedildi. Yaşam standartları ve çalışma koşulları son 12 yıldır çok kötü ve laçka. Kalite ortada zaten ama Manipüle edile edile var olan Koyun seçmen sorgulamakta aciz. O Ölen kişiler sizin; oğlunuz, kızınız ,babanız en yakın akrabanız olsa yine mi BAKAR KÖRLÜĞE Devam mı diyeceksiniz?

10
0
yanıtYanıtla
BERAAT:

Tepkiyi atlatalım zaten bunlar unutur diyorlar mantıklı düşünüyorlar

8
0
yanıtYanıtla
mmt:

at sepete bi hıyar daha.

8
0
yanıtYanıtla
VOYVODA:

Pardon bu yaşam odaları Madenciler için mi yoksa kendiniz için mi ?

6
0
yanıtYanıtla
Merttmert__62@hotmail.com:

BABAN ANAN KARDEŞİN ÇOCUĞUN VE ETRAFTAKİ İNSANLAR İÇİN İNSANLIK İÇİN

yanıt0
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title