Haberler

Yasak Irk Melez Köpek Mahkemelik Oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yasak ırk "Arjantin Dogo” melezi bir köpeğin sahibi ile Belediye yetkilileri mahkemelik oldu.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yasak ırk "Arjantin Dogo" melezi bir köpeğin sahibi ile Belediye yetkilileri mahkemelik oldu. Belediye köpek sahibi kadın hakkında yasak ırk beslemek ve hayvan kaçırmak suçlamasıyla dava açarken kadında köpeğinin tutsak edildiğini ileri sürüp suç duyurusunda bulundu.

Marmaris'te yaşayan Gizem Berberoğlu, 5 yıl önce sokakta bulduğu "Arjantin Dogo" melezi köpeği evine alıp beslemeye başladı. Berberoğlu "Maske" ismini koyduğu köpeğe sahiplenerek pasaportunu çıkartıp kayıt altına aldırdı. Köpek kadının evde olmadığı bir günde annesinin elinden kaçtı. Beldibi köpeği başıboş bulan bir kişi ilan verip sahibinin bulunması için 3 gün süreyle köpeği evinde barındırdı, sahibi çıkmayınca da Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon merkezine bıraktı. Marmaris'e dönen Gizem Berberoğlu, köpeğinin kaybolduğunu öğrenip aramaya başladı. Hayvansever kadın,Köpeğin barınakta olduğunu öğrenip geri almak için başvuruda bulundu. Ancak barınak veterineri Bora Deveci, köpeğin yasak ırk olduğunu bu yüzden hayvana el koyduklarını söyledi.

Köpeğinin tüm yasal kayıtlarının bulunmasına rağmen barınakta tutsak edildiğini savunan Gizem Berberoğlu,avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

KÖPEK SAHİBİNE DAVA AÇILDI

"Arjantin Dogo" melezi Maske isimli köpek, 2 gün önce barınaktan kayboldu. Görevliler hırsızlık şüphesiyle polise haber verdi. Yapılan araştırmada köpek, sahibinin oturduğu sitede bulundu. Bunun üzerine Belediye yetkilileri, köpeğin Gizem Berberoğlu tarafından kaçırıldığı iddiasıyla, yasak ırk köpek beslemek, kamu malına zarar vermek, belediyenin zilliyetindeki bir hayvanı kaçırmak suçlamasıyla dava açtı.

"KÖPEĞİN YASAK IRK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Gizem Berberoğlu, "Dogo Arjantin" melezi köpeğin yasak ırk olduğunu bilmediğini belirterek, Marmaris Belediyesi'nin köpeğini gasp ettiğini iddia etti, "Yaklaşık 5 yıldır evimde beslediğim bir hayvan ve hiç kimseye bir zararı yok. Oturduğum sitede herkes evinde hayvan besliyor. Sitede sorun yaşadığımız insanlar vardı. Şehir dışında bulunduğum dönemde köpek annemin elinden kaçmış. Bir kadın köpeği bulmuş ve sahibine ulaşamayınca tedbir amaçlı hayvanı barınağa teslim etmiş. Barınak görevlileri köpeğin yasak ırk olduğunu söyleyerek el koydular. Köpeği almaya geldiğimizde ise buradaki görevliler üstümüze yürüdü hakaret ettiler. Ondan sonra köpeğim bir şekilde buradan çıktı ve bana geldi. Sahibi olduğum köpeğim benden alınarak tekrar barınağa hapsedildi. Köpeğimi geri almak için bütün yasal haklarımı kullanacağım" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Marmaris Belediyesi Arjantin Beldibi Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title