Haberler

Yaşadığı Yoksulluk Yardımsever Yaptı

Kendisini Çocuklara ve Öğrencilere Adayan 70 Yaşındaki Kaniye Kabay, Uzun Yıllardır Yaptığı El İşlerini Satarak, Fakir Öğrencilerin Eğitimlerine Katkı Sunuyor.

Çanakkale'de, çocukken yaşadığı yoksulluğu unutamayan ve bu nedenle kendisini çocuklara ve öğrencilere adayan 70 yaşındaki Kaniye Kabay, uzun yıllardır yaptığı el işlerini satarak, fakir öğrencilerin eğitimlerine katkı sunuyor.

Kabay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'dan Çanakkale'ye ailesiyle geldiğinde yaşadığı sıkıntıyı ve fakirliği tarif edemeyeceğini söyledi.

O yoksulluğun kendisine verdiği ıstırabı 70 yaşına girmesine rağmen bir türlü unutamadığını, bu yüzden yoksul ailelerle öğrencilerin elinden tutmaya çalıştığını ifade eden Kabay, şöyle dedi:

'Bulgaristan'dan geldiğimizde 8 yaşındaydım. 12 yaşında tarlada çalışmaya başladım, 15 yaşında da evlendim ve ev hanımı oldum. O gün başladığım el işi yapmayı hala sürdürüyorum. O yıllarda yaptıklarımın satışından elde ettiğim geliri çocuklarıma ve evime harcıyordum. Ama yaklaşık 26 yıldır el işlerinden kazandığım parayla yoksul öğrenci ve ailelere yardımcı oluyorum. Eğitime önem veriyorum, bu nedenle de el emeği göz nuru ürünlerimden elde ettiğimi öğrencilere harcıyorum. Sürekli el işi yapıyorum, hiç durmadan yılmadan. Günde 26 tane bere örebiliyorum. Ama bu sene 70 yaşına gelince biraz gücüm düştü. Bugüne kadar da yaklaşık 50 kişiyi okutmuşumdur, sayısını tam bilmiyorum. Bazılarının elimde belgesi var, bazılarının yok.'

Şu anda da 4'ü erkek olmak üzere toplam 10 öğrenciye ekonomik destek sağladığını ifade eden Kabay, zengin insanlardan yoksul öğrencilere destek olmalarını talep etti.

'Eğitime katkı sunmak için iş adamı, sanayici ya da zengin olmak gerekmiyor. Gönül zengini olmak yeterli' diyen Kabay, şöyle konuştu:

'Benim bir zenginliğim yok ama çok şükür muhtaç da değiliz. O iki senenin verdiği acı ve yoksulluğu unutamıyorum. Bulgaristan'da bütün mallarımızı bırakarak gelmiştik. Elimizde yiyecek, içecek ve para denilen bir şey yoktu. Annem eli işi yaparak bizi yetiştirdi. O yoksulluk acısını da ben bu şekilde çıkarıyorum. Bazı özel yemekleri yediğim vakit gözyaşı döküyorum. Çünkü o iki senenin vermiş olduğu yoksulluğu sanki tekrar yaşıyorum. Çok sayıda sağlık problemim var. Ama onlara aldırış etmeden, el işlerini yapıp, öğrencilere yardımcı oluyorum. Bu beni mutlu ediyor.' Çanakkale'de salı, cuma ve pazar günleri kurulan halk pazarlarında, 'Satışlarım, eğitime katkı amaçlıdır' yazılı tezgahında ürünlerini pazarlayan Kabay, satış yapamadığı zaman iki kızı ve eşinden aldığı yardımlarla öğrencilere desteğini sürdürdüğünü anlattı.

Kaniye Kabay, 'Bunun mutluluğunu anlatmak gerekirse, sağlıksız olmama rağmen sağlıklı olarak yaşamamı sağlıyor yaptıklarım. Çünkü mutlu oluyorum. Mesela bugün ben rahatsızlıklarımı duymamaya çalışıyorum. O iki yıl yaşadığım mutsuzluğumu 26 yıldır mutluluğa dönüştürmeye çalışıyorum. O yıllarda yaşadığım yoksuluğu anlatırken hala gözlerim doluyor. Çünkü çocuk ruhuyla aç kaldık, açıkta kaldık' diye konuştu.

(SAM-CC-NÖZ) - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title