Haberler

YAŞ'ta Bugün 'İlk'ler Yaşanacak

Güncelleme:

Erdoğan ilk kez Cumhurbaşkanı olarak YAŞ kararlarını imzalayacak, toplantı Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplanacak.

Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) kış dönemi toplantısı bugün gerçekleştirilecek. YAŞ, ilk kez Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında toplanacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da YAŞ kararlarını ilk kez onaylayacak.

YAŞ'ta TSK personel mevcutları ve ihtiyaçları değerlendirilirken, gelecek yıllara yönelik planlamalar da yapılacak. Nüfus artış hızının düşmesi, genç nüfusun giderek azalması ve aynı zamanda üniversite mezunlarının sayısının artmasına paralel olarak, TSK'nın personel ihtiyacının karşılanması konusunda 'çıkış yolu' aranacak.

TSK'da yükümlü askerler üzerindeki kadro ağırlığının, yakın gelecekte profesyonel kadrolara kaydırılması öngörülüyor.

SURİYE VE IRAK'TA EĞİT-DONAT

YAŞ'ta bölgesel gelişmeler ile Türkiye'ye yönelik güvenlik riskleri gündeme gelecek ve 'harbe hazırlık durum değerlendirmesi' yapılacak. Bu çerçevede, Suriyeli ılımlı muhalif güçlere ve Irak'ta Kürt peşmergeler ile Musul'da oluşturulacak ulusal muhafız güçlerine verilecek eğitim desteği de ele alınacak.

ABD'NİN ÜS TALEBİ

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile yaptığı görüşmelerde, "IŞİD ile mücadelede Türkiye'deki üslerin kullanımı" talebini bir kez daha gündeme getirdiği açıklandı. Ankara, üslerin ABD'ye açılabilmesi için öncelikli olarak Irak ve Suriye'de "uçuşa yasak bölge" oluşturulmasını şart koşuyor. YAŞ'ta, hükümete Pentagon ile sürdürülen görüşmeler hakkında teknik bilgilerin sunulması öngörülüyor.

TSK'DA PARALEL YAPILANMA

Genelkurmay Başkanlığı, "TSK'da paralel yapılanma" iddialarıyla ilgili tepkisini cumartesi günü yaptığı açıklamayla ortaya koydu. Konunun genel hatlarıyla YAŞ'ta da gündeme gelmesi bekleniyor. Genelkurmay Başkanlığı, 2012 yılındaki Anayasa değişikliğinden bu yana, ihraç edilecek personelin dosyalarını YAŞ gündemine sunmuyor. Söz konusu personelle ilgili işlemlerin yapılması amacıyla TSK bünyesinde disiplin kurulları oluşturuldu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Suriye Irak Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (10)

bedeelli:

Bedelli askerlik konuşulmucakmı bu toplantıda ne oldu arkadas bu bedelli askerlik kaç günden beri bekliyoruz allah a azıcık inancınız varsa çıkartın artık bu kadar insanı madur etmeyin. . .

10
17
yanıtYanıtla
osmanmobilWeb@haberler.com:

Ne magduru kiz misin adam gibi git yap askerliğini

9
3
yanıtYanıtla
FFFFFF:

BEDELLİ ASKERLİK İSTIYORUZ. YA 30 YAŞINDAYIM. . . İŞ-EGITIM. AİLEVİ SORUNLAR DERKEN BU YAŞ GELDIK NEREYE GIDECEZ BUNDAN SONRA. . . . ERDOGAN SÖZ VERMİŞTİ SECİMDEN ÖNCE.

7
4
yanıtYanıtla
zekiMobil-ANDROID:

bedeli yoksa oy da yok

6
3
yanıtYanıtla
serkMobil-ANDROID:

aynen adami magdur etmeyinmis erkeksen git yap askerligini utanmaz

3
2
yanıtYanıtla
çok heyecanlıdır bugün:

İlk defa tek başına bir toplantıya girecek, umarım halifesi ne cümleler kuracağını iyi ezberletmiştir.

2
2
yanıtYanıtla
7-10.KAT REFERANSLI DEVLET MELEK ASKER.?:

KARDEŞİM MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANACAK DESEN TAMAM. . . YAŞDA NERDEN ÇIKTI. . . . MGK TOPLANMALI. . . İNGİLTERE MİLİS İÇİN TOPLANIYOR. . . SEN DAHA TOPARLANCAKSIN. . . . . . . . . . ?

2
0
yanıtYanıtla
e.m:

ben önverste mezunyum dört yılık itisat ve idari bülümü bitirmişim iki kerre banka sinavi kazandi mulakati geçmedi nıye geçmedi çonko torpilim yoktu ben van muradiyede oturuyum iki yıldır boş geziyorum birşe olmaz seçime azkaldı

1
1
yanıtYanıtla
FOTOYA BAK KOMEDİ ))))):

DAVUTOĞLUNUN TİPİ GÖRÜNCE GÜLESİM GELİYOR ARKADAŞ YA :))))

1
0
yanıtYanıtla
Anlayın Artık:

Türkiye''nin güvenliği ve mültecilerin güvenli yaşamı için güvenli tampon alan ve yaşam alanları oluşturulmadan ortadoğu operasyonları konusunda, Amerika ve müttefiklerine kesinlikle destek verilmemeli, bu alandaki mücadelesini Türkiye kendi gücüyle sürdürmelidir. Eğit Donat politikasına gelince, bu politika ile Türkiye bir yandan eğit donat yüküne, maliyetine girecek diğer yandan komşularının ve müttefiklerinin açık tepkisel hedefi haline gelecektir. Peki bu politika bütün bunlara rağmen Amerika ve müttefikleri dışında, Türkiye''ye ne kazandıracaktır.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title