Haberler

"Yargısız Yasakları İptal Ettik"

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 528 Kişinin Yurt Dışına Çıkış Yasağının Kaldırıldığını Açıkladı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bir komşu ülkeden diğerine terörün gidemeyeceğini söyledi. Atalay, anayasa değişikliğiyle birlikte 528 kişinin yurt dışına çıkış yasağının kaldırıldığını açıkladı.

Irak'ta yeni göreve gelen Amerika Devleti Kuvvetleri Komutanı'nın başkanlığında bir heyet ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Atalay, güvenlik boyutu, terörle mücadele, ABD güçlerinin Irak'tan çekilmesi, yapılan seçimler sonrası hükümetin kurulamaması gibi konuların toplantıda ele alındığını belirtti.

Irak'a komşu ülkelerin toplantısında da bu hükümet konusu ve bundan sonraki durumun konuşulduğunu dile getiren Atalay, "PKK terör örgütünün Irak topraklarındaki faaliyetleri ve Türkiye topraklarındaki faaliyetlerini de konuştuk. Üçlü mekanizma toplantılarında da bu konular zaten ele alınıyordu. Alınan eylem planı üzerinde de durduk. Bölgesel yönetimle de bu konuları detaylı olarak görüştük. Obama yönetimiyle de konu tüm boyutlarıyla değerlendiriliyor. Beklentilerimizi ve daha ileri müdahaleleri değerlendirmiş olduk." dedi.

528 KİŞİNİN YURT DIŞI YASAĞI KALDIRILDI

Yeni anayasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte yurt dışına çıkma hürriyeti konusunda yargı kararı olmadan çıkışların engellenemeyeceğini ifade eden Atalay, "Bakanlar Kurulu'nda değerlendirme yaptık, yargı kararı olmadığı sürece yurt dışına çıkılabilecek. 528 kişinin yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı. Halk oylamasının ilk somut özgürlük boyutudur." diye konuştu.

Eylem planının üç ülke arasında uygulanmaya başlandığını dile getiren Atalay, bir komşu ülkeden diğerine terörün gidemeyeceğini, barındırılamayacağını ve desteklenemeyeceğini anlatan Atalay, "Bizim talebimiz bunun yerine getirilmesidir. Bu konuda çok kapsamlı çalışmalarımız var. Irak, Amerika ve Kuzey Irak'a ait. Bunun artık bitirilmesi gerekiyor. Eylem planının maddesi çok, her alanı kapsıyor. Diplomatik askeri boyutlar var. Nihai şey terörün temizlenmesidir. Irak'ta hükümet boşluğu var. İstikrarın tam sağlanamaması bu konularda eksikliklere neden oluyor. Görüşmeler sonucunda daha ciddi adımlar atılacağını umuyor bekliyorum." şeklinde konuştu.

Öcalan ile görüşülüyor ifadelerinin söz konusu olmadığını vurgulayan Atalay, Hanefi Avcı'nın gözaltına alınmasının adli konu olduğunu, idari bir konu olmadığını belirterek İstanbul adliyesinin bir talebi olduğunu ve polisin adli görevini yerine getirdiğini kaydetti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title