Haberler

Yaralıların Kimlikleri Belli Oldu

Güncelleme:

İstanbul'daki patlamada ilk belirlemelere göre 1'i polis 7 kişi yaralandı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamaya elektrikli bisikletin üzerine konulmuş orta şiddette bir bombanın yol açtığını, Etiler Polis Okulu'nun yanında patlamasının da polis okuluna dönük olabileceğini söyledi. Çapkın, şunları söyledi:

"Bu sabah saat 08. 58'de köprünün altında elektrikli bisikletin üstüne konmuş bir patlayıcı. çok büyük değil, çok hafif de değil. Orta şiddette patlayıcı konmuş. Tahribat yapsın, isteniyor tabii. Çok büyük çapta bomba değil. Şu anda, oradan geçmekte olan biri polis ile 7 yaralı var. Hayati tehlikesi var diyebileceğimiz bir yaralı yok.

Şu anda durumları yakından takip ediliyor. Patlamanın Etiler Polis Okulu'na yakın olması, polis okuluna dönük olabilir belki. Araştıracağız, 5 araç zarar görmüş. Çok şükür ölen yok. Şimdi teknik yönünü, diğer yönleri araştırılıyor. Bu kimsenin yanına kalmaz. Halkımızın, İstanbulluların içi rahat etsin mutlaka bulunur. Tek tesellimiz kimsenin ölmemiş olması. Kimin yaptığı için şimdilik bir şey söylememiz doğru değil. Gerek zamanlama gerekse polis okuluna yakın olması tabii ki altı çizilmesi gereken iki önemli unsur diyebiliriz. "

Etiler'de bir köprü altında meydana gelen patlama yerinde ikinci bomba araştırması yapılıyor. Polis ekipleri, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için olay yerinde toplanan vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.

Etiler'de iş ve servis trafiğinin yoğun olduğu saatlerde maydana gelen patlamada 1'i ağır 7 kişi yaralandı. Durumu ağır vatandaşın bacağının koptuğu patlama, 09. 00 sıralarında meydana geldi.

İl Sağlık Müdürü Dokucu: 7 yaralıdan ikisinin durumu ağır, bacağı kopan bir vatandaşımız ameliyatta.

Yaralılardan

Ayten Bal (38) ile Ceylan Mercan (39) Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde,

Şişli Emniyet Amirliği'ndeki işine giderken yaralanan polis memuru Seyfi Erdem ile Agop Demir, Sami Işık, Ali Osman Çapa ve Yazgülü Şubatoğlu hafif yaralı olarak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi ediliyorlar.

Otomobil içinde giderken yaralanan Ayten Bal ile yanındaki arkadaşı Ceylan Mercan'ın sağlık durumlarının ağır olduğu açıklandı.

Ayten Bal'ın bacağını kaybettiği belirtildi.

Patlamanın oldukça şiddetli olduğu ve uzak mesafelerden de duyulabildiği aktarıldı. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Patlamanın, zaman ayarlı ve parça tesirli ses bombası olduğu tahmin ediliyor.

SERVİSLERİN GEÇİŞ GÜZERGAHI

Görgü tanıkları, durumu ağır olan yaralının bacağının koptuğunu aktardı. Olaydan sonra bölgeye gelen polis ekipleri patlama yerine çıkan bütün yolları araç ve yaya trafiğine kapattı. Bölgede başka patlama olma ihtimaline karşılık güvenlik önlemi alındı. Bölgedeki vatandaşlar alandan uzaklaştırıldı. Çok sayıda ambulans olay yerinde bekletildi.

Bir görgü tanığı, patlamanın olduğu yerin okul servislerinin geçiş güzergahı olduğunu, patlama esnasında öğrencilerin olmamasının büyük bir faciayı önlediğini belirtti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title